Menu

Onderdeel van Pixfactory

Cameranieuws december

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl cameranieuws gepubliceerd. In het nieuws van december bekijken we objectieven van Laowa en Sigma en een nieuwe drone van DJI.
Opname met de Laowa 58mm f/2.8 2X Ultra.
Opname met de Laowa 58mm f/2.8 2X Ultra. Fotograaf: Jimmy Chan

 

 

De Laowa 58mm f/2.8 2X Ultra Macro.
De Laowa 58mm f/2.8 2X Ultra Macro. Fotograaf: Laowa

Laowa

De Laowa 58mm f/2.8 2X Ultra Macro is een macrolens die een maximale vergroting van 2:1 levert. Het beeld van je onderwerp op de sensor wordt dus dubbel zo groot als in het echt. Door de 58mm krijg je een bredere beeldhoek dan met de Laowa 90mm. De lens weegt 595 gram en is beschikbaar in Sony FE, Canon R, Nikon Z en Leica L mount met een adviesprijs van 659 euro.

Voor systeemcamera’s met APS-sensor is er de uiterst lichtsterke Argus 25mm f/0.95 CF APO groothoeklens. Het optische ontwerp en het grote diafragma zorgen voor een zacht en mooi bokeh. De kortste minimale scherpstelafstand bedraagt 34 cm. Het objectief is verkrijgbaar in Sony E, Canon R & EOS-M, Nikon Z en Fuji X-mount voor 749 euro. Laowa brengt een vergelijkbaar objectief uit voor Micro Four Thirds camera’s, de Argus 18mm f/0.95 MFT APO (adviesverkoopprijs 599 euro).

sigma-sigma-18-50mm-f-28-dc-dn-contemporary-fujifi.
sigma-sigma-18-50mm-f-28-dc-dn-contemporary-fujifi. Fotograaf: Sigma

Sigma

Sigma voegt een zoomobjectief toe aan zijn lensgamma voor FUJIFILM X Mount. De 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary levert de beeldhoek van een 27-75mm objectief op full-frame. Dankzij de maximale vergrotingsfactor van 1:2.8 en de minimale scherpstelafstand van slechts 12,1 cm kun je het objectief gebruiken voor close-upfotografie in macrostijl. Het objectief heeft een adviesprijs van 499 euro.

DJI Mini 3.
DJI Mini 3. Fotograaf: DJI

DJI

De Mini 3 drone weegt 249 gram, wat wil zeggen dat je er zonder pilootexamen mee mag vliegen (op locaties waar dat toegestaan is). Het is een goedkopere versie van de Mini 3 Pro, met een eenvoudiger camerasysteem. De Mini 3 fotografeert in 12 megapixel en filmt in 4K/30p: bij de Mini 3 Pro is dat 48 megapixel en 4K/60p. De Mini 3 mist ook het geavanceerde systeem om obstakels te ontwijken op de Mini 3 Pro. Er is ook een verschil in prijs: de Mini 3 zonder controller kost 489 euro, voor de Mini 3 Pro zonder controller tel je 739 euro neer.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: