Menu

Onderdeel van Pixfactory

Cameranieuws maart

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl cameranieuws gepubliceerd. In het nieuws van maart bekijken we een camera van Leica en objectieven van Sony, Panasonic en Lensbaby.
Opname met de Sony FE 24-50mm F2.8 G lens.
Opname met de Sony FE 24-50mm F2.8 G lens. Fotograaf: Sony

Leica

De Leica SL3 is een systeemcamera met de L Mount lensvatting. Hij heeft een full-frame beeldsensor die via de ‘Triple Resolution Technology’ foto’s maakt met een resolutie van 60, 36 of 18 megapixels. Filmen kan in maximaal 8K-resolutie. Het autofocussysteem combineert fasedetectie (PDAF), dieptemapping (Object Detection AF) en contrastherkenning (Contrast Detection AF). De SL3 heeft een IP54-certificering (geen schade indien besproeid onder eender welke hoek), zodat je hem ook in een regenbui kan blijven gebruiken – let er dan wel op dat je objectief ook weerbestendig moet zijn.

De Leica SL3 is lichter en compacter dan zijn voorgangers, maar heeft een nieuwe BP-SCL6 accu met hogere capaciteit. Een dubbele lader en extra batterij zijn afzonderlijk verkrijgbaar of als set.

De Leica SL3
De Leica SL3. Fotograaf: Leica

Sony

De FE 24-50mm F2.8 G lens is een compacte standaardzoomlens voor full-frame E-mount camera’s. Twee focusmotoren zorgen voor vlotte scherpstelling bij fotograferen aan 120 beelden per seconde en bij het filmen. Het objectief heeft een aanpasbare focusknop, diafragmaring, een schakelaar om de klik van het diafragma AAN/UIT te zetten, schakelaar voor focusmodi, fluorcoating en stof- en vochtbestendig ontwerp.

De FE 24-50mm F2.8 G van Sony.
De FE 24-50mm F2.8 G van Sony. Fotograaf: Sony

Panasonic

De LUMIX S 28-200mm F4-7.1 MACRO O.I.S is een superzoomobjectief met L Mount lensvatting. Het is het kleinste en lichtste in zijn klasse, met een lengte van 93,4 mm en een gewicht van 413 gram. De lens heeft ook een macro-functie, waarmee close-up foto’s tot een minimale afstand van 3 cm bij een maximale vergroting van 0,5x mogelijk zijn. Het objectief is geoptimaliseerd voor video-opnamen, met een effectieve onderdrukking van focus breathing (een ongewenst fenomeen waar de beeldhoek verandert als je de focus verandert).

Panasonic-Lumix-S-28-200mm-f4-7.1-MACRO-O.I.S
Panasonic Lumix S 28-200mm f4-7.1 MACRO O.I.S Fotograaf: Panasonic

Lensbaby

De Sweet 22 pancake is een ultragroothoek-objectief met een beeldhoek van bijna 90 graden op full-frame camera’s en 64 graden op APS-C camera’s. Het objectief maakt close-up foto’s mogelijk met een minimale afstand van 13 cm. De naam verwijst naar de ‘Sweet Spot’ in het midden waar het beeld scherp is; aan de beeldranden is het objectief – met opzet – onscherp.

Bij zeer fel zonlicht is de maximale sluitertijd van de camera misschien niet snel genoeg om overbelichting te voorkomen. Daarom is er een Sweet 22 Kit met een 3 stops ND8 (Neutral Density) filter.

Lensbaby-Sweet-22-Kit
Lensbaby Sweet 22 Kit. Fotograaf: Lensbaby

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: