Menu

Onderdeel van Pixfactory

Cameranieuws januari

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl cameranieuws gepubliceerd. In het nieuws van januari bekijken we objectieven van Panasonic en Laowa, en een microfoonset van DJI.
Opname met de Panasonic Lumix S 100mm F2.8 Macro.
Opname met de Panasonic Lumix S 100mm F2.8 Macro. Fotograaf: Piotr Kwasnik
panasonic-lumix-S-E100
Panasonic Lumix-S-E100. Fotograaf: Panasonic

Panasonic

Het nieuwe Lumix S 100mm F2.8 Macro objectief weegt slechts 298 gram en is 82 mm lang. Het is daarmee het kleinste autofocus macro-objectief in dit brandpuntbereik. Het heeft dezelfde afmetingen en filtermaat als de andere lenzen in de Lumix S F1.8-serie, zodat je het makkelijk kan uitwisselen als de camera op een gimbal staat. Voor de hoge scherpte zorgt de optische constructie met 13 elementen in 11 groepen, waaronder 3 asferische, 2 ultra-extra-lage-dispersie en 1 extra-lage-dispersie lenzen. Het intern focusmechanisme met een Dual Phase Linear Motor stelt snel en geruisloos scherp.

 

Laowa 8-16 mm f/3.5-5 CF
Laowa 8-16 mm f/3.5-5 CF. Fotograaf: Laowa

Laowa

Laowa brengt de 8-16 mm f/3.5-5 CF uit, een groothoekzoomlens voor systeemcamera’s met APS-C sensor. Op die camera’s heeft het objectief de beeldhoek van een 12-24mm objectief op full-frame (82,9 tot 120,9 graden) voor superwijde beelden. Het objectief is licht (463 gram) en compacte lens zodat het weinig plaats in een cameratas inneemt. Het heeft een diafragma met vijf lamellen, zodat je een 10-puntige zonnester krijgt als je tegen de zon in schiet. De diafragmaring is trouwens klikloos, zodat er geen storende klikgeluiden zijn tijdens het opnemen van video geen klik hoort. Het wordt leverbaar met Sony E, Fujifilm X, Nikon Z, Canon RF en Canon EF-M lensvatting.

De DJI Mic 2
De DJI Mic 2. Fotograaf: DJI

DJI Mic 2

Als je bij het filmen audio wil vastleggen op enige afstand van je camera, is een draadloos microfoonsysteem erg handig. De DJI Mic 2 bestaat uit een zender met omnidirectionele microfoon en een ontvanger die je aansluit op een camera of smartphone met een 3,5 mm audio-ingang. Er zijn verschillende handige functies om de geluidskwaliteit te verbeteren, zoals intelligente ruisonderdrukking. Als je zeker wil zijn dat je geluid goed opgenomen wordt, is er een Safety Track-functie waarbij parallel een tweede opname op lager niveau wordt vastgelegd. In nabewerking kan je dan de beste opname gebruiken.

De zender heeft 8 GB interne opslag en een opmerkelijke batterijduur van 6 uur (18 uur met de Charging case). De DJI Mic 2 wordt geleverd met een reeks accessoires, zoals een windkap, een lavalier-microfoon, een 3,5 mm audiokabel, een USB-C-kabel en een riemclip. Hij is verkrijgbaar als standaardconfiguratie (een zender en één ontvanger) en in uitgebreide configuratie (twee zenders en één ontvanger met de Charging case).

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: