Menu

Onderdeel van Pixfactory

Latijns-Amerika, fotoparadijs

Een passie voor fotografie en reizen? Ontdek fotografieparadijs Latijns-Amerika, waaronder Colombia en de Pantanal in Brazilië. Fotografeer panoramische landschappen en unieke diersoorten. Overnacht in ecolodges die wereldwijd bekend staan onder natuurfotografen. Centraal staan de thema’s landschaps-, wildlife- en macrofotografie. Ontdek samen met Unico Travel de mooiste natuurbestemmingen van Latijns-Amerika.
Reuzentoekans vliegen aan je lens voorbij.
Reuzentoekans vliegen aan je lens voorbij. Fotograaf: Ricardo de Groot

Fotoreis Colombia

Een zeer bijzondere natuurbestemming is Colombia. Ontdek samen met de Nederlandse natuurfotograaf Ricardo de Groot en maximaal 7 andere reizigers één van de meest biodiverse landen ter wereld. Colombia heeft met de kust, het nevelwoud, de Andes, uitgestrekte vlaktes en het Amazonewoud een zeer divers landschap en dierenleven. Zo is het een waar vogelparadijs. Wist je dat er ruim 1.900 vogelsoorten voorkomen in Colombia, waaronder de spectaculaire rotshaan en de majestueuze condor? Het is het land met de meeste vogels ter wereld.

Voor de liefhebber kunnen we ook nachtwandelingen organiseren waarbij je op zoek gaat naar bijzondere reptielen en prachtige amfibieën. In Colombia komen vele zeer interessante en kleurrijke gifkikkers voor.

Glaskikkers fotograferen tijdens avondtours in Colombia.
Glaskikkers fotograferen tijdens avondtours in Colombia. Fotograaf: Heidi Berkel (Holombia Photography)

Ervaar de ongerepte natuur en fotografeer talloze vogels en andere dieren. Maak kennis met de lokale bevolking in de kleurrijke dorpen en de sfeervolle koloniale stad Cartagena. Tijdens onze fotoreis door Colombia overnacht je in gebieden die internationaal bekend staan onder natuurfotografen.

Overnacht bij Montezuma Lodge, een bekende birding hotspot. Het gebied telt meer dan 550 soorten vogels, 450 soorten orchideeën, 700 soorten vlinders, 110 soorten zoogdieren en 108 soorten reptielen.

De diversiteit aan vogels is waar iedere vogelaar en natuurfotograaf van droomt. Denk aan kolibries, quetzals, toekans en andere kleurrijke vogels die je kunt fotograferen.

Colombia telt talloze kleurrijke kolibries, waaronder de Roodstaart Amazilia.
Colombia telt talloze kleurrijke kolibries, waaronder de Roodstaart Amazilia. Fotograaf: Marcel Jaasma

Wandel in de koffieregio van Colombia door de Valle de Cocora. Hier kun je met zonsopgang de hoogste palmbomen ter wereld fotograferen. De mist in de vallei zorgt voor een mystiek effect. De waspalmen in deze vallei kunnen wel tot 60 meter hoog worden. Geniet na het fotograferen van Colombiaanse koffie in het kleurrijke dorp Salento.

Zonsopgang bij de Valle de Cocora.
Zonsopgang bij de Valle de Cocora. Fotograaf: Jan Binnekamp

Eén van de meest bijzondere plekken van Colombia is de omgeving van El Dorado Lodge, gelegen in de Sierra Nevada. Dit is een hotspot voor endemische vogels in de neo-tropen. Fotografeer de endemische Santamartaparkiet en Zwartrugdoornsnavel. Bijzonder zijn tevens de panoramische uitzichten over de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada en de Caribische Zee.

Uniek aan onze fotoreis door Colombia is dat je de reis eindigt in de sfeervolle koloniale stad Cartagena aan de Caribische kust. Wandel door de kleurrijke straten langs kathedralen, kerken, parken, pleinen en restaurants. Fotografeer de contrasten tussen het historische en moderne centrum en spot in het stadspark wildlife als luiaards en het endemische en zeer zeldzame pinchéaapje.

Fotoreis Pantanal

De Pantanal in Brazilië is het grootste moerasgebied ter wereld.

Er zijn weinig plekken ter wereld waar je in zo’n relatief klein gebied gemakkelijk wildlife spot. Denk aan het fotograferen van reuzenmiereneters, reuzenotters, poema’s, tapirs, ocelots, toekans, capibara’s, apen en hyacinth ara’s.

Fotografeer de reuzenmiereneter in de Pantanal.
Fotografeer de reuzenmiereneter in de Pantanal. Fotograaf: Dirk-Jan Steehouwer

De focus ligt op het fotograferen van de imposante jaguar. De kansen op het zien van een jaguar zijn nergens zo groot als in de Pantanal. In totaal ga je 6 dagen varen in twee verschillende gebieden waar de jaguar het meest voorkomt. De kans is zeer groot dat je de jaguar vanuit het water ziet springen naar zijn prooi.

De imposante jaguar in de Pantanal.
De imposante jaguar in de Pantanal. Fotograaf: Ricardo de Groot

Samen met maximaal 7 andere deelnemers maak je boot-, jeep- en wandelsafari’s. De stoffige rit over de Transpantaneira is avontuurlijk en uniek. Bijzonder zijn ook de avondsafari’s waar je de kans hebt om onder andere ocelots en andere katachtigen te fotograferen.

De reis heeft een rustig reistempo. Je overnacht overal meerdere nachten in een ecolodge waarbij de ligging het meest belangrijk is.

Een droomreis voor zowel beginnende als ervaren fotografen met de zekerheid van het spotten van veel wildlife!

Fotografeer de reuzentoekan in de Pantanal.
Fotografeer de reuzentoekan in de Pantanal. Fotograaf: Ricardo de Groot

Afsluiting

Altijd al Latijns-Amerika willen ontdekken? Dan is dit je kans. Ga samen met een klein gezelschap met Unico Travel op fotografiereis. Al onze reizen zijn geschikt voor zowel ervaren als beginnende fotografen. Voor partners die niet fotograferen, maar wel van de natuur houden, zijn de reizen ook prachtig.

Je droomreis ervaren? In 2024 organiseert Unico Travel fotoreizen naar Colombia en de Pantanal. Voor elke reis zijn er nog slechts enkele plekken beschikbaar. Bekijk onze website met fotoreizen voor uitgebreide informatie en neem contact met ons op. 

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: