Menu

Onderdeel van Pixfactory

Safari’s met oog voor fotografie

Leer beter fotograferen, op safari, met professioneel Nederlandse gids en natuurfotograaf Peter Geraerdts.
Een avond-safari is een highlight om roofdieren te kunnen fotograferen
Een avond-safari is een highlight om roofdieren te kunnen fotograferen. Fotograaf: Peter Geraerdts

Deze safari wordt georganiseerd in Zambia – South Luangwa National Park – door Peter Geraerdts, professioneel gids en natuurfotograaf. De fotografie safari’s hebben een informeel karakter en zijn geschikt voor zowel beginners en gevorderden. Alle deelnemers krijgen individuele begeleiding op eigen fotografie niveau.

En dit allemaal op een prachtige safari-en fotografie locatie midden in de ongerepte natuur van Zambia. Hier vormen o.a. leeuwen, luipaarden, wilde honden en nog veel meer natuurschoon de inspiratie voor betere foto resultaten. Mijn fotografie safari’s worden gedaan vanuit een open landcruiser die aangepast is met verstelbare camera/lens ondersteuning.

Het aantal personen is flexibel, van minimaal 2 tot maximaal 6 personen per auto. Hierbij staat persoonlijke aandacht voorop!

Fotografie uitgeruste auto met 360 graden fotografie ruimte.
Fotografie uitgeruste auto met 360 graden fotografie ruimte. Fotograaf: Peter Geraerdts

South Luangwa

South Luangwa heeft alles voor de liefhebber van natuur & natuurfotografie: een grote hoeveelheid en variëteit aan wilde dieren, de hoogste concentratie luipaarden in Afrika, prachtige afwisselende landschappen, over 400 vogelsoorten waaronder de bekende Carmine bee-eater kolonies die hun nest in de rivieroever bouwen, diverse reptielsoorten met als meest opvallende de Nijlkrokodil, kortom te veel om op te noemen…

Wat maakt  Zambia – South Luangwa  NP- uniek t.o.v. andere safari bestemmingen?

  • South Luangwa kent geen massa-toerisme en is nog relatief ongerept. Het diverse landschap is uniek, met als resultaat dat het gebied niet snel eentonig wordt. Door de verschillende biotopen is er een grote verscheidenheid aan wilde dieren.
  • In South Luangwa is het mogelijk avond-safari’s te doen, zodat men de kans krijgt de grote katten te zien jagen
  • Zambia is een zeer veilig Afrikaans land om te bezoeken.

Waarom een fotosafari boeken bij Track and Trail River Camp?

Ik ben als eigenaar van Track and Trail River Camp in South Luangwa al meer dan 10 jaar actief als safari gids en natuurfotograaf.  Ik ken het gebied op mijn duimpje en heb veel kennis over dierengedrag. Daarnaast weet ik alle interessante plekken te vinden. Natuurfotografie is mijn grote passie en ik voel me bevoorrecht mijn gasten te mogen rondleiden door de ongerepte bush en samen van mooie fotografie momenten gebruik te kunnen maken. Mijn permanente aanwezigheid op de lodge maakt dat ik optimaal inzetbaar ben voor mijn fotografie safari’s.

Seizoenen in Luangwa:

South Luangwa is het hele jaar door een goed bereikbare interessante bestemming.  Elk seizoen heeft zijn charme en specifieke kenmerken.

November: Wilde honden met giraf aan het begin van het regenseizoen.
November: Wilde honden met giraf aan het begin van het regenseizoen. Fotograaf: Peter Geraerdts

Wil je weten hoe een typische safari-dag eruit ziet, kijk dan hier

Alvorens het safari avontuur begint hebben we even kort overleg over wat je de komende dagen te wachten staat: welke camera apparatuur wordt gebruikt – hoeveel ervaring je hebt – persoonlijke wensen – specifieke interesses – aandachtspunten. Er wordt dus individueel gekeken hoe we de dag zullen gaan benutten en waarop gefocust wordt. Niet alles kan in één keer aan bod komen dus we gebruiken meerdere dagen, stapsgewijs, om de fotografie kennis te vergroten en in praktijk te brengen. Op mijn website vind je een voorbeeld van een safari-dag indeling.

Wat komt aan bod tijdens de fotografie safari?

Nogmaals afhankelijk van wat de gasten willen, besteden we in de regel aandacht aan:

  • Camera-instellingen: wanneer gebruik je welke instellingen onder welke omstandigheden o.a. diafragma – sluitertijd – ISO – tips omtrent over-of onder belichten.
  • Scherpe foto’s of juist onscherpe foto’s. Hoe maak je de meest scherpe foto’s of hoe maak je onscherpe foto’s die toch fototechnisch verantwoord zijn of zelfs een zeer spannend karakter krijgen.

Het gaat uiteindelijk om wat Jij mooi vindt. Sta je open voor meer? Meer creativiteit gaat gepaard met meer geduld, maar uiteindelijk ook met meer voldoening. The sky is the limit.

Om een indruk te geven wat voor foto’s ik de afgelopen jaren geschoten heb verwijs ik naar Instagram: petergeraerdts, dit geeft een goede indruk wat ik aanbied, welke dieren te verwachten zijn voor de lens en wat voor creatieve effecten mogelijk zijn.

Dominantie gedrag van een puk ram – Panning met sluitertijd van 1/8 sec.
Dominantie gedrag van een puk ram – Panning met sluitertijd van 1/8 sec. Fotograaf: Peter Geraerdts

Wil je meer weten dan kan je contact met ons opnemen via de website  van Track and Trail River Camp of Whatsapp +260777097988 (Peter). We staan ook op de Verre bestemming beurs, 6 & 7 Januari, in de beurs van Berlage in Amsterdam. Deze mooie beurs- locatie staat vlak naast het centraal station. Ik heb nog een beperkt aantal vrijkaarten dus neem snel contact op als je hier gebruik van wilt maken. Op zondag wordt een lezing gehouden over een fotografie safari in South Luangwa om 15:30 uur.

Peter Geraerdts

Eén reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Eén reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: