Menu

Onderdeel van Pixfactory

6 nederlandstalige foto-community’s

Door het enorme bos van foto-community's zijn de bomen soms nog maar moeilijk te zien. Met name op de internationale markt verschijnen steeds meer hippe, nieuwe sites waar je je mooiste beelden met de wereld kunt delen, mits je een beetje thuis bent in de Engelse taal.
Natuurfotografen op het strand van Helgoland; Wildlife photographers at the beach of Helgoland.
Fotograaf: Jaap Schelvis

Maar het blijft toch prachtig om te zien wat voor moois anderen in ons eigen landje zoal maken.
Hieronder een paar zeer degelijke Nederlandstalige spelers, die zich al jaren staande houden en elk op hun eigen manier een mooi podium bieden voor onze foto’s.
Paddenstoelen-fotografiedag van Nederpix

 1. Zoom
  Zoom.nl is een online fotocommunity met een eigen magazine, dat overal in Nederland te koop is. Leden kunnen hier hun (natuur-)foto’s posten en maken daarmee kans op een publicatie in het tijdschrift. Nieuwtjes, reviews, cursussen en volop reacties op elkaars foto’s maken het tot een levendige community, waar een hoop te leren valt.
 2. Natgeofoto
  In de National Geographic FotoCommunity zijn hoge kwaliteit foto’s te bewonderen, van zowel amateurs als professionele natuurfotografen. Als beginner kun je je laten inspireren, maar ook als gevorderde fotograaf kun je hier genieten van veel moois. Elke week wordt een top 3 gekozen en de winnaar van die maand krijgt een publicatie in National Geographic Magazine.
 3. Birdpix
  Birdpix is dé Nederlandse site voor vogel(fotografie)liefhebbers. Hier is een enorme collectie van de mooiste foto’s van heel gewone én heel bijzondere soorten te vinden. In een maandelijks interview wordt een Birdpixer in het zonnetje gezet en is interessante achtergrondinformatie over zijn of haar fotografie te lezen.
 4. Nederpix
  Nederpix is het broertje van Birdpix en biedt ruimte voor al het overige moois op natuurfotografiegebied, met een prettige afwisseling van registrerend beeld en creatieve expressie. Van paddenstoelen tot insecten, wilde zwijnen of heikikkers, de alledaagse soorten én de uiterst zeldzame; bedenk het en het staat er.
 5. Deel de Natuur
  Deel de natuur biedt het hele pakket en hier is natuurfotografie te vinden in de breedste zin van het woord, van macro en landschap tot vogels en edelherten. Maandelijks wordt een foto uitgelicht en aan het einde van het jaar wordt een heuse Jan Vermeer Award uitgereikt voor de beste foto.
 6. Nature-inspirations
  Nature Inspirations is een beetje de ‘alto’ onder de fotocommunity’s. Met het grote aandeel sfeervolle en creatieve beelden onderscheidt deze site zich van andere community’s, die veelal óók plaats bieden voor de meer registrerende kant van natuurfotografie. Een echte aanrader als je wat creatieve vrijheid binnen de natuurfotografie kunt waarderen.

 

 

 

 

2 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

2 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: