Menu

Onderdeel van Pixfactory

Photo Challenge ‘Exoten’

In onze natuur komen heel wat soorten voor die hier van nature niet thuishoren. Ze zijn ooit goed bedoeld door de mens geïntroduceerd of toevallig per ongeluk met ons meegereisd vanuit een ander werelddeel. De meeste van deze zogenaamde exoten zijn niet gewenst, omdat ze onze eigen soorten verdringen. Vanuit fotografisch perspectief vormen de exoten vaak interessante toevoeging. Denk maar eens aan de enorme bloemschermen van de reuzenberenklauw, de prachtige herfstkleuren van Amerikaanse vogelkers of Amerikaanse eik, of de tropische verrassing met de naam halsbandparkiet. Kortom, verras ons met jouw ‘exotische’ foto (wel gemaakt in Nederland of België!)
Fotograaf: Bob Luijks

1e prijs, Leofoto Mr Q-serie LQ-284C+LH-30 carbon statief t.w.v. € 799,00.

De hoofdprijs van deze photo challenge wordt beschikbaar gesteld door Transcontinenta, distributeur van Leofoto. Dit professionele statief is de perfecte keuze voor landschaps- en macrofotografie.

Het Leofoto LQ-284C carbon statief heeft vier pootsecties en bij het gebruik van de uitneembare middenzuil bereikt hij een maximale werkhoogte van 158 cm. De minimale werkhoogte van dit statief is daarentegen slechts 16 cm, wat fijn is om laag bij de grond te kunnen werken voor macrofotografie.

Op de uitneembare statiefplaat van dit Leofoto Mr. Q statief monteer je het LH-30 balhoofd voor de hoogst mogelijke stabiliteit, denk bijvoorbeeld aan lange sluitertijden fotografie. Het is ook mogelijk om de plaat eruit te halen en dan de meegeleverde middenzuil in de vrijgekomen ruimte te plaatsen. Dit kost slechts een paar seconden en er is geen gereedschap voor nodig.

Het professionele Leofoto LH-30 balhoofd is 360-graden draaibaar, kantelbaar van portret- naar landschapstand en heeft een dubbele panning functie. Ook is hij voorzien van een waterpas en van een universele 3/8” statiefschroef waarop je vrijwel elke camera kunt bevestigen. Dit balhoofd wordt geleverd inclusief BPL-50 snelkoppelingsplaatje en is Arca-Swiss Compatible. Het kan maar liefst 15 kilo dragen en weegt zelf 310 gram. Ga voor alle details naar www.Leofoto.eu .

2e prijs, beschikbaar gesteld door CEWE

CEWE heeft als tweede prijs voor deze challenge een Foto op Aluminium print van 60 x 40 cm ter waarde van € 70,- beschikbaar gesteld.

Deze stijlvolle wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

3e prijs, beschikbaar gesteld door PiXFACTORY

PiXFACTORY heeft als derde prijs voor deze Photo Challenge het ‘Van Nature’ van Terra Lannoo ter beschikking gesteld ter waarde van € 45,00

Dit bijzondere koffietafelboek over de 22 nationale parken toont en beschrijft de schoonheid van de Nederlandse natuur.

Elk park krijgt een eigen hoofdstuk, waarin letterlijk wordt ingezoomd op de flora en fauna van dat specifieke natuurgebied.

Wat je moet weten voordat je jouw foto’s instuurt

Lees voordat je jouw foto’s uploadt de volgende regels zorgvuldig door. Foto’s die niet aan deze voorwaarden voldoen worden niet meegenomen in de jurering:

  • Stuur alleen foto’s in die je zelf hebt gemaakt.
  • Het onderwerp van je foto moet een natuurfoto zijn die voldoet aan het thema van de Photo Challenge.
  • Iedere deelnemer mag maximaal drie foto’s insturen.
  • Foto’s mogen uit het archief komen, maar niet ouder zijn dan 11 maart 2021.
  • Insturen kan tot en met zondag 10 maart 2024.
  • Zorg dat de EXIF informatie in je foto aanwezig is, zodat we kunnen controleren of de foto aan de voorwaarden voldoet.
  • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder.
  • Alleen JPG-bestanden.
  • De langste zijde van de foto is minimaal 3000px.
  • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3mb.
  • Geen kaders om de foto’s.
  • Geen watermerken of copyrights.
  • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze website, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media.

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 3 bestanden uploaden.
Upload hier je inzending

4 reacties

 1. Goedemiddag!

  Graag wil ik weten of er voor deze wedstrijd uitsluitend exoten uit de vrije Nederlandse/Belgische natuur gefotografeerd mogen worden, of dat dieren in gevangenschap (zoals in een vlindertuin) ook toegestaan zijn.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

4 reacties

 1. Goedemiddag!

  Graag wil ik weten of er voor deze wedstrijd uitsluitend exoten uit de vrije Nederlandse/Belgische natuur gefotografeerd mogen worden, of dat dieren in gevangenschap (zoals in een vlindertuin) ook toegestaan zijn.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: