Menu

Onderdeel van Pixfactory

Uitslag Comedy Wildlife Photography Awards

Met zijn foto van een kangoeroe die luchtgitaar speelt is Jason Moore overall winnaar geworden van de Comedy Wildlife Photography Awards.
"Air guitar Roo" werd de overall winnende foto van de Comedy Wildlife Photography Awards en winnaar van de categorie "creatures of the land".
"Air guitar Roo" werd de overall winnende foto van de Comedy Wildlife Photography Awards en winnaar van de categorie "creatures of the land". Fotograaf: Jason Moore

Overall winnaar

De Comedy Wildlife Photography Awards is wellicht de grappigste fotowedstrijd ter wereld. De winnende foto werd gekozen uit 5300 inzendingen van 1842 deelnemers uit 85 landen over de hele wereld. De foto van de vrouwelijke westelijke grijze kangoeroe werd genomen in de buitenwijken van Perth, Australië, toen Jason een veld bezocht, rijk aan wilde bloemen om wat foto’s te maken van de vele volwassen kangoeroes die daar speelden.  Deze foto van Jason Moore won ook de categorie Creatures of the Land.

In een reactie op die dag in augustus 2021, toen hij de foto nam, zei Jason:

“De shoot bleek een geweldige sessie te zijn en ik ben dol op verschillende foto’s die ik heb gemaakt. Niet veel mensen weten dat kangoeroes normaal gesproken vrij volgzaam en zelfs een beetje saai zijn, als ik eerlijk ben. Toen ik echter zag dat deze kangoeroe de luchtgitaarhouding aannam, toverde dat meteen een glimlach op mijn gezicht en wist ik dat ik iets heel bijzonders had vastgelegd.” 

Als Comedy Wildlife Photographer of the Year 2023 wint Jason een once in a lifetime safari in de Masai Mara, Kenia, met Alex Walker’s Serian plus een unieke handgemaakte trofee van de Wonder Workshop in Tanzania en een fantastische fotografietas van de fantastische THINK TANK.

Affinity Photo People’s Choice Award

Er waren 6 categoriewinnaars, waaronder de jonge fotograaf Jacek Stankiewicz met zijn foto van twee groenlingen genaamd ‘Dispute’. Jacek won niet alleen de Junior Award, hij werd ook winnaar van de “Affinity Photo People’s Choice Award” en won de publieksstemming.  Dit is de eerste keer ooit dat de prijs is gewonnen door een junior inzending en een belangrijke mijlpaal voor de competitie.

Winnaar Junior Award en "Affinity Photo People's Choice Award".
Winnaar Junior Award en “Affinity Photo People’s Choice Award”. Fotograaf: Jacek Stankiewicz

Andere categoriewinnaars

Andere categoriewinnaars waren onder meer Vittorio Ricci die de “Creatures of the Air Award” won voor een foto van een gestreepte reiger, ironisch genoeg uit de lucht en in het water vallend, genaamd ‘Unexpected Plunge’ en Otter Kwek stond bovenaan de categorie “onder water” met zijn charmante ballerina-otter genomen in Singapore. Timea Ambrus won de “Portfolio Award” met een verzameling van 4 foto’s van een grondeekhoorn, die eruitziet alsof hij probeert te vliegen of een winnende vangst doet!

Winnaar "Creatures of the Air Award".
Winnaar “Creatures of the Air Award”. Fotograaf: Vittorio Ricci
Winnaar categorie "Onder water".
Winnaar categorie “Onder water”. Fotograaf: Otter Kwek

De “Video Award” ging naar Lily Bernau voor haar briljante film van een pinguïn die schijnbaar weigert de zee in te gaan, genaamd ‘Too Cold’.

Highly commended

Naast de categoriewinnaars waren er 10 inzendingen die werden erkend als Highly Commended Winners: Tzahi Finkelstein, John Blumenkamp, Zoe Ashdown, Brian Matthews, Lara Matthews, Delphine Casimir, Pratick Mondal, Wendy Kaveney, Jacques Poulard en Dakota Vaccaro.

Fox with a cigar. Fotograaf: Dakota Vaccaro
The rainforest Dandy. Fotograaf: Delphine Casimir
The happy turtle. Fotograaf: Tzahi Finkelstein
Monday blahs. Fotograaf: John Blumenkamp
One for the family album. Fotograaf: Zoe Ashdown
Don’t look down. Fotograaf: Brian Matthews
Boing. Fotograaf: Lara Mathews
Look at right Bro. Fotograaf: Pratick Mondal
That wasn’t here yesterday. Fotograaf: Wendy Kaveney
Snowball. Fotograaf: Jacques Poulard

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: