Menu

Onderdeel van Pixfactory

Uitslag Photo Challenge “Foto met een verhaal”

Op dit moment lijkt het mooie voorjaarsweer eraan te komen. Tijd om even terug te blikken op onze Photo Challenge met als thema "Foto's met een verhaal". De winnende foto's zijn inmiddels gepubliceerd in Natuurfotografie Magazine. Hier willen de winnaars en eervolle vermeldingen nog een keer in het zonnetje zetten.
Eerste prijs Photo Challenge "Foto met een verhaal". Metagegevens: Canon EOS 80D met 18 - 200 @ 145 mm; 1/2000 sec bij f 5.6: ISO 200. Fotograaf: Brenda Heyvaert

Foto met een verhaal

In de fotografie zijn er mogelijkheden om momenten met één of meerdere betekenissen vast te leggen. Elementen die een sterk beeld nog sterker maken door middel van een foto met een verhaal. Dat er veel verhalen zijn was te zien aan de grote variatie en kwaliteit van de ingestuurde beelden. Door de grote diversiteit was het moeilijk voor de jury om een keuze te maken. De verschillen waren klein, maar wel… met een duidelijke winnaar.

1ste prijs en winnaar van de Photo Challenge “Foto met een verhaal”: Brenda Heyvaert.

Juryrapport: De foto van de Jan van Gent is misschien technisch niet de allerbeste, maar de foto brengt wel een gevoel over van de impact van de vervuiling in de zee. De combinatie van een vliegende vogel met een stukje visnet om de hals bevatten emotionele en ontroerende elementen. Het gevoel dat met deze foto wordt opgeroepen is hoe gaat het leven van deze vogel aflopen. Een foto met een duidelijk en sterk verhaal en daarom winnaar van deze Photo Challenge.

Gefeliciteerd Brenda. Je hebt hiermee de Peak Design Travel Tripod t.w.v. € 399,00 gewonnen die beschikbaar is gesteld door onze sponsor Transcontinenta.

Shortlist finaleronde

Hieronder de shortlist van de finaleronde waaruit de jury de winnende foto’s heeft gekozen. De shortlist, die groter is dan gebruikelijk, geeft een indruk van de verscheidenheid aan inzendingen.

Shortlist van de Photo Challenge “Foto met een verhaal”.

2de prijs van de Photo Challenge “Foto met een verhaal”: Piet Blokland. Piet wint hiermee een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-beschikbaar gesteld door CEWE.

Juryrapport: Een bijzondere en niet dagelijkse foto van een zwemmende haas. Hazen kunnen goed zwemmen, meestal doen ze dit in een noodsituatie als ze opgejaagd worden door mensen, honden of roofdieren. Soms zwemmen ze uit eigen beweging of springen ze over een sloot die net te breed is. Bij deze foto ziet de haas angstig achterom wat duid op vluchtgedrag. Of de haas ook de overkant haalt hangt af of er geen steile wandkant is. Meestal gaat het goed. Piet heeft in deze foto het verhaal van een angstige en ontsnappende haas vastgelegd.

Tweede prijs Photo Challenge “Foto met een verhaal”. Metagegevens: FUJIFILM X-T2 met 100-400 @ 400 mm; 1/550 sec bij f 5,6 ISO 1600. Fotograaf: Piet Blokland

3de prijs van de Photo Challenge “Foto met een verhaal”: Sacha Bijkerk. Sacha wint hiermee de nieuwe uitgave “De Mooiste Fotolocaties van West-Nederland” beschikbaar gesteld door PiXFACTORY.

Juryrapport: Op de foto staat een konijn in zijn foerageergebied van het drukke stadsleven. Voor velen een onherkenbaar moment. Maar konijnen foerageren vaak in de avond op open plekken in de omgeving van een beschut gebied. Campings, dorpen en steden lijken misschien voor konijnen niet fijn, maar deze omgeving beschermt ze omdat daar minder roofdieren voorkomen. Konijnen weten zich daarom in deze gebieden goed te handhaven mede omdat er veel kort gras (hun lievelingsvoer) voor handig is. De foto van Sacha geeft het proces van zoeken naar voedsel in combinatie van het drukke stadsleven heel mooi weer.

Derde prijs Photo Challenge “Foto met een verhaal”. Metagegevens: SONY ILCA-99M2 met 70-200 mm @ 200 mm; 1/20 sec bij f 11.0; ISO 1250. Fotograaf: Sacha Bijkerk

Eervolle vermelding van de Photo Challenge “Foto met een verhaal”: Kees Siebesma

Eervolle vermelding Photo Challenge “Foto met een verhaal”. Metagegevens: NIKON Coolpix P900 met 62,5 mm; 1/160 sec bij f 5.0: ISO 200. Fotograaf: Kees Siebesma

Eervolle vermelding van de Photo Challenge “Foto met een verhaal”: Sandra Hendrikse

Eervolle vermelding Photo Challenge “Foto met een verhaal”. Metagegevens: Nikon D5500 met 70-300 mm @ 300 mm; 1/125 bij f 6.3: ISO 500. Fotograaf: Sandra Hendrikse

Hieronder in willekeurige volgorde enkele inzendingen van de shortlist:

 


Wil je zelf ook kans maken op een mooie prijs en publicatie van je foto in het Natuurfotografie Magazine en hier op de website, doe dan mee aan onze nieuwe Photo Challenge. Iedere twee maanden is er een ander thema!

Eén reactie

  1. Bedankt dat mijn foto de 3e prijs heeft gekregen, blij mee
    De andere winnaars ook gefeliciteerd met jullie prijs en bijzondere foto

    Groet Sacha

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Eén reactie

  1. Bedankt dat mijn foto de 3e prijs heeft gekregen, blij mee
    De andere winnaars ook gefeliciteerd met jullie prijs en bijzondere foto

    Groet Sacha

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: