HOME < INSPIRATIE < UITSLAG PHOTO CHALLENGE
Uitslag Photo Challenge

Uitslag Photo Challenge ‘Herfstsferen’

Op het moment dat de winter zich zo nu en dan al heel voorzichtig even aanmeldt blikken wij terug op de herfst en onze Photo Challenge met als thema herfstsferen. In dit artikel vind je de winnaars en de eervolle vermeldingen.

herfstsferen
Eerste prijs photo challenge herfstsferen. Fotograaf: Cor Boers

Populair onderwerp

Hoewel veel natuurfotografen zullen zeggen dat het voorjaar hun favoriete jaargetijde is waren we toch blij verrast met het grote aantal inzendingen voor deze fotowedstrijd. De jury mocht zich buigen over bijna 1500 herfstige beelden! Na rijp beraad en zorgvuldige bestudering van de beste inzendingen koos de jury uiteindelijk de foto van Cor Boers als winnaar.

Cor heeft daarmee de nieuwe NiSi Benelux Landscape filterset ter waarde van €449,00 gewonnen. Deze prijs is beschikbaar gesteld door Transcontinenta.

De shortlist van de photo challenge herfstsferen geeft een indruk van de hoge kwaliteit van de inzendingen voor deze natuurfotowedstrijd.

De tweede prijs, beschikbaar gesteld door CEWE,  een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,- is gewonnen door Jolanda Vlastuin.

herfstsferen
Jolanda Vlastuin wint de tweede prijs in de photo challenge herfstsferen. Fotograaf: Jolanda Vlastuin
Met deze foto van een bosuil wint Thijs Glastra het boek FLITSEN – Praktijkgids Voor Natuurfotografen. Fotograaf: Thijs Glastra
herfstsferen
José Gieskes krijgt een eervolle vermelding voor haar sfeervolle herfstlandschap. Fotograaf: José Gieskes
herfstsferen
Een tweede eervolle vermelding was er voor Beverly Brouwers foto van dit koppel beschimmelde paddenstoeltjes. Fotograaf: Beverly Brouwer

Wil je zelf ook kans maken op een mooie prijs en publicatie van je foto in het Natuurfotografie magazine en hier op de website doe dan mee aan onze Photo Challenge. Iedere twee maanden is er een ander thema!

Deel dit artikel


9
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
 1. Door Adri Groot Nuelend op 12 december 2018 om 09:22

  Bij deze, alle winnaars gefeliciteerd! Wel grappig dat juist de winnaar geen foto maar een samengesteld beeld heeft ingestuurd. Oh wacht, dat had ik al gemeld 😉

  Nog iets anders, kan ik de overige foto’s ook in vol formaat bekijken en genieten of blijft het bij dat mozaïek?

  1. Door Adri Groot Nuelend op 12 december 2018 om 11:54

   Top!

 2. Door Frank Van de Velde op 10 december 2018 om 22:04

  Proficiat aan de winnaar en de andere fotografen die foto’s hebben ingestuurd. Stuk voor stuk foto’s waarvan wij (ik toch zeker) iets kunnen van bijleren. Weet niet in hoeverre de fotograaf (grafen) bereid zijn om toelichting te geven hoe de foto (s) zijn tot stand gekomen. Zou ik zeer interessant vinden.
  Mvg – Van de Velde Frank

  1. Remy, iets te snelle conclusies wat mijzelf betreft. Ik heb helemaal niet meegedaan aan deze wedstrijd. Dus nergens geen sprake van, alleen een mening als liefhebber van pure natuurfoto’s.

   1. Mijn excuses Jose, Ik wil niemand hier aanvallen maar vooral uitlichten dat het stuk voor stuk prachtplaten zijn!

 3. Volgens mij waren de spelregels duidelijk toch? Lees ze even na: https://www.natuurfotografie.nl/photo-challenge-herfstsferen/
  Een eigen foto, maar er stond niet bij dat deze rechtstreeks uit de camera moest rollen. Ik snap het dat men het jammer vind dat zijn foto niet heeft gewonnen. Wie wint die filterset nu niet graag ? Ik behoor helaas ook bij de groep niet-winnaars. Gelukkig heb ik dan wel de eer om op de shortlist te mogen staan. Er staat weer een mooie challenge klaar met een uitdagend thema. Waar iedereen zich weer lekker op kan uitleven en weer een paar mooie prijzen te winnen.😎

  Aan alle winnaars, ik heb genoten van jullie platen, geniet van de prijzen en blijf zulke fijne platen schieten 👍

 4. Dat bedacht ik ook zojuist. Ik gun iedereen een prijs maar dit lijkt eerder een beeld dat in zijn geheel gemaakt is achter de pc dan in het veld. Het ziet er heel onecht uit sorry.

 5. Door Adri Groot Nuelend op 10 december 2018 om 08:56

  Ik heb geen idee wat de spelregels zijn en ik wil niemand beledigen, maar het beeld van de winnaar is in mijn ogen toch knip en plakwerk. Of komt dit zo uit de camera rollen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *