Menu

Onderdeel van Pixfactory

Apparatuurnieuws augustus

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl cameranieuws gepubliceerd. In het nieuws van augustus bekijken we de nieuwste compactcamera van Sony en een aantal interessante objectieven.
Kijk eens hoe compact de nieuwe Sony RX100 VII is. Kan gemakkelijk mee op iedere trip. Fotograaf: Sony
De compacte RX100 VII leent technologie van zijn grote broer de A9. Fotograaf: Sony

Sony Cyber-shot DSC-RX100 VII

De zevende camera in de RX100-reeks heeft net als zijn voorganger een 20 megapixel beeldsensor van 1 inch diagonaal met een Zeiss Vario-Sonnar T* 24–200 mm F2.8 – F4.5 zoomlens. Maar hij kreeg een snelheidsinjectie dankzij technologie die uit de A9 systeemcamera van Sony overgenomen werd. Daardoor kan hij reeksopnames maken aan 20 beelden per seconde in volle resolutie, zonder dat het beeld in de zoeker of het scherm donker wordt tussen opnames. Daardoor is het veel makkelijker om bewegende onderwerpen te volgen. Het autofocussysteem telt 357 fasedetectie AF-punten en 425 contrastdetectie AF-punten op de sensor. Ook gebruikt het intelligente realtime tracking en realtime eye-autofocus algoritmes om scherp te stellen op bewegende onderwerpen en om de ogen van mensen, honden en katten te detecteren. Videomakers kunnen filmen in 4K-resolutie met professionele profielen zoals Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3. Cine / S-Log3, S-Gamut3/S-Log3. In Full HD filmt de camera met maximaal 1000 fps, goed voor een 20x slow motion effect. De camera komt in augustus in de rekken met een adviesprijs van € 1.300,00.

 

Een nieuwe lichtsterke 85mm voor Nikon Z camera’s. Fotograaf: Nikon

Nikon Nikkor Z 85mm F1.8 S

Gebruikers van Nikons full-frame systeemcamera’s krijgen er een objectief met vaste brandpuntsafstand bij. De Nikkor Z 85mm f/1.8 S is een middellange telefotolens met een brandpuntsafstand die erg populair is voor headshots, mode, en evenementenfotografie. Dankzij het diafragma van F1.8 kan de achtergrond mooi onscherp worden weergegeven. De dichtste scherpstelafstand bedraagt 80 cm, en de maximale vergroting 0,12x. Zoals de andere Z S-Line lenzen, is ook de Z 85 mm f/1.8 S ontworpen voor zowel videomakers als fotografen. De lens beschikt over ultrastille focusmotoren, een aanpasbare bedieningsring voor een soepele aanpassing van het diafragma of belichtingscompensatie, en is volledig compatibel met de interne 5-assige VR in de Nikon Z6 en Z7. De adviesverkoopprijs bedraagt € 899,00.

Bij open diafragma is deze 50mm van Leica al ragscherp. Fotograaf: Leica

Leica APO-Summicron-SL 50mm F2 ASPH

Dit is het vierde compacte objectief met vast brandpunt voor het Leica SL-systeem, naast de Leica APO-Summicron-SL 35 f/2 ASPH, APO-Summicron-SL 75 f/2 ASPH en de APO-Summicron-SL 90 f/2 ASPH. De brandpuntsafstand van 50mm is geschikt voor allerlei onderwerpen, zoals reportage-, reis-, studio-, architectuur-, landschaps-, portret-, close-up- of documentairefotografie. Volgens Leica zorgt de optische constructie ervoor dat ook bij maximaal diafragma de scherpte al extreem hoog is. Ook werd zorg besteed aan het voorkomen van strooilicht en reflecties. Dankzij de afdichting tegen stof en vocht en de Aquadura-coating op lensoppervlakken, kan het objectief onder vrijwel alle weersomstandigheden worden gebruikt. Het objectief gaat € 4.475,00 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: