Menu

Onderdeel van Pixfactory

Apparatuurnieuws juni

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl apparatuurnieuws gepubliceerd. In het nieuws van juni bekijken we objectieven en camera's van Nikon, Panasonic en Olympus.
Olympus
Opname met de Olympus M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4 Pro. Fotograaf: Panasonic

Nikon

Nikon brengt de eerste macro-objectieven voor haar Z systeemcamera’s op de markt. De NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S (1.099 euro) is een professioneel macro-objectief met een reproductieverhouding van 1:1. De ingebouwde vibratiereductie (VR) werkt samen met de beeldstabilisatie in bepaalde Z camera’s. De kortste scherpstelafstand bedraagt 0,29 m. De compactere NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 (729 euro) kan scherpstellen tot op 16 cm; de voorzijde van het objectief bevindt zich dan op slechts 5,6 cm van het onderwerp. De markeringen op de objectiefcilinder geven duidelijk aan of je fotografeert met vergrotingsfactor 1:4, 1:2 of 1:1 (levensgroot).

NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S. Fotograaf: Nikon
NIKKOR Z MC 50mm f/2.8. Fotograaf: Nikon

Panasonic

De LUMIX DC-GH5 II (GH5M2) is een bijgewerkte versie van de GH5 en is net als die camera bedoeld voor zowel foto als video. De 20 megapixelsensor in Four Thirds formaat kan filmen in 4K resolutie. De beeldstabilisatie en scherpstelling zijn verbeterd. De LUMIX GH5 II wordt in juli verkrijgbaar met een adviesprijs van 1.699 euro. Tot 31 juli is er een Early Bird-actie waarbij je bij aankoop een gratis lens en batterij t.w.v. 289 euro ontvangt.

LUMIX GH5 II. Fotograaf: Panasonic

Voor haar full-frame systeemcamera’s brengt Panasonic de LUMIX S 50 mm F1.8 (469 euro) uit, een standaardobjectief met groot diafragma. De minimale scherpstelafstand is 0,45 m bij een maximale vergroting van 0,14x.

LUMIX S 50 mm F1.8. Fotograaf: Panasonic

Olympus

OM Digital Solutions, het bedrijf dat de cameradivisie van Olympus overnam, heeft de PEN E-P7 Micro Four Thirds camera aangekondigd. De PEN E-P7 bevat een 20 megapixel Live MOS-sensor en dezelfde TruePic VIII-beeldprocessor als in de bestaande E-PL10. De camera heeft net als zijn voorganger een schakelaar waarmee je snel een kleureffect of filter kunt kiezen. De Olympus E-P7 heeft een adviesverkoopprijs van 899 euro.

PEN E-P7 Micro Four Thirds camera. Fotograaf: Olympus

De Olympus M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4 Pro is een nieuw groothoekzoomobjectief voor Micro Four Thirds camera’s, met een beeldhoek die vergelijkbaar is met 16-50 mm op een kleinbeeldcamera. De minimale scherpstelafstand bedraagt 23 cm over het hele brandpuntbereik en de maximale vergroting van 0,42x. De M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4 Pro wordt in juli verkrijgbaar met een richtprijs van 999 euro.

M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4 Pro. Fotograaf: Olympus

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: