Menu

Onderdeel van Pixfactory

Apparatuurnieuws mei

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl cameranieuws gepubliceerd. In het nieuws van mei bekijken we objectieven van Samyang, SIGMA en Leica en een nieuwe gimbal voor smartphones.
Samyang AF 12mm F2 E. Fotograaf: Fabian Pfeifhofer/Samyang

Samyang

Na de AF 24mm F1.8 FE brengt Samyang nog een groothoekobjectief met Sony E lensvatting uit. De AF 12mm F2 E is bedoeld voor camera’s met sensor in APS-C formaat, waar het een beeldhoek geeft die overeenstemt met 18mm op full-frame. Daarmee is het geschikt voor landschap- en astrofotografie. De minimale scherpstelafstand bedraagt slechts 19 cm, zodat er ook close-up opnamen mee gemaakt kunnen worden. Het grote diafragma zorgt daarbij voor een mooie zachte achtergrond. De Samyang AF 12mm kost € 399,99.

Opname met de Samyang AF 12mm F2 E. Fotograaf: Fabian Pfeifhofer/Samyang

Sigma

Sinds 2012 maakt SIGMA hoogwaardige objectieven in de Art-lijn. De 35mm F1.4 DG DN | Art is een standaardobjectief dat geheel nieuw ontworpen voor systeemcamera’s en daardoor aanzienlijk kleiner en lichter is dat het 35mm Art-objectief voor spiegelreflexcamera’s. Het wordt verkrijgbaar met Sony E en met L Mount lensvatting. Het optische ontwerp moet volgens Sigma een hoge scherpte over het hele beeld en bij elk diafragmaopening geven. De adviesprijs bedraagt € 849,-.

SIGMA 35mm F1.4 DG DN | Art op de SIGMA fp systeemcamera. Fotograaf: Sigma

Leica

De Leica Vario-Elmarit-SL 24-70 f/2.8 ASPH. is een standaardzoomlens die geschikt is voor reportage-, reis-, studio-, architectuur- en landschapsfotografie. Naar Leica-normen is het scherp geprijsd; de adviesverkoopprijs van € 2.590,- ligt niet veel hoger dan die van vergelijkbare objectieven. De minimale scherpstelafstand bedraagt 18 centimeter (bij de kortste brandpuntsafstand) tot 38 centimeter (bij de langste brandpuntsafstand). Het objectief wordt ook aangeboden in een bundel met de Leica SL2-S full-frame systeemcamera (€ 6.490,- voor de bundel) en met de Leica SL2 (€ 7.990,-).

Opname met de Leica Vario-Elmarit-SL 24-70 f/2.8 ASPH. Fotograaf: Leica

Zhiyun

Dit is de derde generaties van Zhiyuns gimbal voor smartphones. Het nieuwe model is lichter en gemakkelijker in te klappen. De stabilisatie over drie assen zorgt voor vloeiende video-opnames. De gimbal bevat 17 ingebouwde SmartMode templates voor het maken en bewerken van video’s. Er is ook een ingebouwd invullicht waarmee je jezelf kan bijlichten bij het maken van een vlog. De nieuwe Zhiyun SMOOTH-Q3 kost € 89,99; de SMOOTH-Q3 Combo kit (€ 109,99) bevat ook een opbergtas, polsriempje en 1 jaar lang gratis lidmaatschap ZY Prime.

De nieuwe Zhiyun SMOOTH-Q3. Fotograaf: Zhiyun

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: