Menu

Onderdeel van Pixfactory

Ontvang van 1 t/m 14 juli bij aanschaf van de set Combideal Fotografiegidsen, fotografiegidsen over toffe macro-onderwerpen, de online cursus Macrofotografie hulpmiddelen, t.w.v. € 29,90 cadeau.

Apparatuurnieuws van september

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl cameranieuws gepubliceerd. In het nieuws van september bekijken we camera's van Sony en Panasonic en objectieven van Nikon en Samyang.
Opname met de Nikkor Z 14-24mm f/2.8 S. Fotograaf: John Weatherby

Sony

Klein, licht en toch fullframe, de Sony A7C. Fotograaf: Sony

De Sony Alpha 7C is de kleinste en lichtste systeemcamera met een full-frame sensor. Hij is nauwelijks groter en zwaarder dan de Sony A6600, met een veel kleinere APS-C sensor. De Alpha 7C heeft een 24 megapixel Exmor R CMOS beeldsensor met een 5-assig beeldstabilisatiesysteem. Dat compenseert camerabewegingen tot 5 stops, zodat je uit de hand scherpere beelden maakt. Het lcd-scherm scharniert nu naar de zijkant en kan ronddraaien, zodat de camera ook voor vloggers en Youtubers interessant wordt. De Alpha 7C is vanaf oktober verkrijgbaar voor 2.100 euro (alleen body) of als kitversie met de compacte FE 28-60 mm F4-5.6 zoomlens voor 2.400 euro.

Info voor België: sony.be

Info voor Nederland: sony.nl

 

Panasonic

De Lumix S5 heeft uitgebreide video mogelijkheden. Fotograaf: Panasonic

Ook Panasonic brengt een relatief compacte en lichte spiegelloze systeemcamera uit. De Lumix S5 is bevat een 24,2 megapixel CMOS- sensor met een gevoeligheid van ISO 100 tot ISO 51.200. In combinatie met de O.I.S. in objectieven uit de LUMIX S-serie maakt de ingebouwde beeldstabilisatie een tot 6,5-stops langere sluitertijd mogelijk. Het vernieuwde DFD (Depth from Defocus) autofocusmechanisme herkent de ogen, het hoofd en het lichaam van mens en dier, en gebruikt dat om nauwkeurig scherp te stellen. Volgens Panasonic kan de camera ook bij zeer weinig licht scherpstellen.

Zoals bij Panasonic gebruikelijk zijn de videomogelijkheden erg uitgebreid, met opnames in 4K-resolutie aan maximaal 60 fps en geavanceerde mogelijkheden zoals V- Log/V-Gamut, 4:3 Anamorphic, Slow & Quick Motion en 4K HDR. De Lumix S5 komt eind september in de winkels als body (1.999 euro) of gebundeld met het Lumix S 20-60mm objectief (2.299 euro).

Info voor België: panasonic.be

Info voor Nederland: panasonic.nl

 

Nikon

Nikon brengt een lichtgevoelige groothoek zoomlens uit met een bereik van 14mm tot 30mm. Fotograaf: Nikon

De Nikkor Z 14-24mm f/2.8 S is een professioneel ultragroothoekzoomobjectief. Opvallend is dat het gebruikt kan worden met schroeffilters met filtermaat 112 mm. Deze worden op de meegeleverde zonnekap geschroefd. In een sleuf aan de achterzijde kunnen gelkleurfilters geplaatst worden. De optische constructie moet zorgen voor een hoge scherpte.

De Nikon Z7 met de nieuwe 14-30mm f2.8. Fotograaf: Nikon

Zelfs bij wijd open diafragma wordt vignettering effectief voorkomen. Het objectief wordt in november verkrijgbaar met een richtprijs van 2.699 euro.

Info voor België: nikon.be

Info voor Nederland: nikon.nl

Samyang

35mm f1.8 voor full-frame camera’s met Sony E mount. Fotograaf: Samyang

 

De Samyang AF 35mm F1.8 FE is een betaalbaar groothoekobjectief voor full-frame camera’s met Sony E mount met een compact formaat en laag gewicht. De brandpuntsafstand van 35 mm is geschikt voor een breed scala aan onderwerpen en zorgt voor een natuurlijk perspectief. Het objectief biedt een hoge scherpte met minimale vertekening. Door het grote diafragma is het mogelijk met een kleine scherptediepte te werken.

Nachtopname met de Samyang AF 35mm F1.8 FE. Fotograaf: Fabian Pfeifhofer

In de AF-stand kan de scherpstelring gebruikt worden voor handmatige scherpstelling, maar indien gewenst ook voor het instellen van het diafragma of belichtingscorrectie. In de toekomst zullen meer functies worden toegevoegd door een firmware-update (via het apart verkrijgbare Samyang Lens Station). Zoals bij alle Samyang objectieven wordt de standaard garantie na registratie verlengd tot 5 jaar. De Samyang AF 35mm F1.8 FE is vanaf medio oktober verkrijgbaar met adviesverkoopprijs van 399 euro.

Info: samyangbenelux.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: