Menu

Onderdeel van Pixfactory

Gasterse Duinen

De Gasterse duinen is een heidegebied midden in het Nationaal park de Drentse Aa en bestaat uit zandruggen en natte veenkommen. Er grazen Schotse hooglanders en er lopen een aantal Drentse heideschapen. Het is een prachtig gebied om natuurfoto’s te maken.
Gasterse Duinen
Schotse Hooglanders. Fotograaf: Bert Jan Wolfs

Ideaal voor

Of je nu meer een landschapsfotograaf bent en bijvoorbeeld de bloeiende heide bij zonsopkomst wilt vastleggen of met je macrolens aan de gang wilt, in beide gevallen is het goed vertoeven op de Gasterse duinen. Ook met een telelens kan je prima uit de voeten. De vele konijnen, vogels of libellen zijn dan een prachtig onderwerp.

Beste plekken

Vanaf het middeleeuwse karrenspoor dat door het gebied loopt krijg je een goede indruk van het gebied. Vlakbij de parkeerplaats bij de ingang van het gebied vind je 1 van de vele hunebedden die Drenthe rijk is. In het noorden van de Gasterse duinen vind je de stroomdalen van het Anloërdiep die in mei en juni paars kleuren van de vele orchideeën. Je kunt hier ’s ochtends uren wandelen zonder er iemand tegen te komen.

Interessante soorten binnen het gebied

In het voorjaar heb je ook een grote kans om adders te vinden langs het wandelpad. Omdat het gebied ook grote waterpartijen heeft vind je er erg veel mooie vogelsoorten zoals klapeksters en wielewalen. Het gebied heeft erg veel konijnen die zich soms op korte afstand laten benaderen. De vele duizenden brede orchissen die in het noorden van het gebied groeien zijn ook erg indrukwekkend om te zien.

Op de kaart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: