HOME < PRAKTIJK < GEBIEDEN
GEBIEDEN

Kust van Vlissingen naar Westkappele

Het kustgebied tussen Westkapelle en Vlissingen bestaat uit strand, hoge duinen, bossen en aangelegde natuurgebieden. Dit deel van de Zeeuwse kust van het voormalig eiland Walcheren leent zich door deze afwisseling prima voor natuurfotografie.

Zeeuwse kust
Strandbeeld vanaf de duinen. Fotograaf: Gerrit van Osch

De duinen bij Vlissingen zijn enkele jaren geleden opnieuw opgespoten en weer zo aangelegd met wandel- en fietspaden dat de toegankelijkheid voor voetgangers en fietsers  zeer uitnodigend is. Het zicht op strand, zee en achterland is geweldig. De golfbrekers geven een zeer karakteristiek beeld aan het strand.

Zeeuwse kust
In de duinen op weg naar Vlissingen. Fotograaf: Gerrit van Osch

Ideaal voor

De fotografische mogelijkheden in het gebied zijn groot. Het vastleggen van de strandbeleving door wandelen, zonnebaden, spelende kinderen, surfen, vissen, paardrijden, schepen, golfbrekers en waterstromen is voor iedere fotograaf een uitdaging. De kern van mijn eigen fotografie aan de kust is het vastleggen van beleving. Je kunt daarbij aan de slag met allerlei lenzen. Ik werk zelf graag met een 70-200mm, 24-105mm en 17-40mm lens. Deze lenzen zijn afhankelijk van het weer voorzien van een polarisatiefilter, grijsfilter of grijsverloopfilter. Het liefst fotografeer ik met een statief en draadontspanner. Meestal werk ik met onderbelichting, maar de mate waarin is sterk afhankelijk het licht waarbij het histogram een geweldig hulpmiddel is.

Zeeuwse kust
Doorkijkje door een golfbreker. Fotograaf: Gerrit van Osch

Ter bescherming van mijn fotomateriaal draag ik altijd een schoudertas bij me. Verwisselen van lenzen te allen tijde met de wind in de rug en de opening van je camera met de wind mee.

Beste plekken

Strand en duinen bij Vlissingen, de Dishoek in de omgeving van Zoutelande en de Westkapelsche Kreek bij Westkapelle.

Interessante soorten binnen het gebied

Meeuwen bevolken het strand en zoeken de mensen op voor het aanreiken van voeding. Bij Westkapelle worden aalscholvers waargenomen. In de maand september worden bij eb grote aantallen van allerlei soorten kwallen waargenomen.

Op de kaart

Deel dit artikel

Facebook icon Twitter icon Google plus icon

0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *