Menu

Onderdeel van Pixfactory

Koopwijs: alles over de aanschaf van camera’s, statieven, statiefkoppen, cameratassen en handige accessoires

Fotowinkels en fotografiebeurzen zijn dé snoepwinkels voor natuurfotografen. Het enorme aanbod maakt hebberig, maar verblindt tegelijkertijd. In Natuurfotografie Magazine (nr. 2-2020) zetten we voor jou alle tips rond de aankoop van apparatuur en accessoires op een rijtje. Ook op deze website plaatsen we regelmatig artikelen die je helpen in het maken van de juiste keuze. We selecteerden een aantal pareltjes uit ons natuurfotografie.nl-archief.
Zelfs de camera's en lenzen zelf lijken om het hardst te wedijveren... Fotograaf: Chris van Rijswijk

Vroeg of laat wil je je foto’s aan anderen laten zien. Daarbij kun je beter niet vertrouwen op de (“we hebben een echt goede…”) beamer van het buurthuis. Hoe je een eigen beamer kiest lees je hier.

Wanneer je zoveel energie in je foto’s hebt gestopt dan wil je die ook met een goede beamer presenteren. Fotograaf: Alex Litvin

Je foto’s moeten er goed uit zien, met de juiste kleuren en het juiste contrast. Dat lukt alleen met een goed beeldscherm. In dit artikel lees je hoe je een beeldscherm kiest. Dat beeldscherm moet je af en toe wel kalibreren om de juiste kleuren te behouden. Hoe je dat doet lees je hier.

De keuze van een beeldscherm heeft invloed op de mogelijkheden bij het bewerken van je foto. Fotograaf: Jowan Iven

Het nadeel van de digitale fotografie is de enorme stroom aan data. Die schrijf je weg op een harde schijf. Maar welke verschillen bestaan er nu in het wereldje van de harde schijven?

De klassieke harde schijf is nog steeds goedkoper dan een SSD. Fotograaf: Vincent Botta

Je foto’s verdwijnen bij het fotograferen eerst op een geheugenkaartje. Het ene kaartje is echter het andere niet!

back-up
Geheugenkaartjes in soorten en maten. Op het grote kaartje past maar 32 MB terwijl het kleine kaartje met 32 GB zo’n duizend keer zo veel ruimte biedt.

Fotograferen in de regen is misschien niet heel leuk, maar levert wel bijzondere mogelijkheden op. Het is wel zaak je apparatuur goed te beschermen. Dat geldt overigens niet alleen voor regen, maar ook bij sneeuw, zand of de waterspray van een waterval. Hoe je je apparatuur beschermt tegen de boze buitenwereld lees je hier.

Niet elegant maar misschien wel handig: de Nubrella draagbare paraplu. Fotograaf: Nubrella

Filters zijn bijzonder nuttig om te grote contrasten te overbruggen, hinderlijke reflecties weg te halen en je kleuren en je creativiteit een boost te geven. Er bestaan vele soorten filters, maar dit zijn de drie essentiële filters voor landschapsfotografie.

Polarisatiefilter
Beide foto’s zijn met een polarisatiefilter gemaakt, waarbij het filter in de eerste foto een kwartslag gedraaid stond ten opzichte van de tweede foto.

Te weinig licht? Met deze drie hulpmiddelen heb je altijd voldoende licht bij de hand voor je macrofoto.

Kievitsbloem
Onder de rechter bloem staat een zaklampje naar boven te schijnen. Fotograaf: Jody Zweserijn

Wist je dat we iedere maand het laatste apparatuurnieuws op de website plaatsen? Kijk regelmatig op onze site om op de hoogte te blijven van de belangrijkste nieuwtjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: