HOME < PRAKTIJK < FOTOBESPREKING
Fotobespreking

Nieuw thema fotobespreking: best of 2016

Het nieuwe jaar is begonnen, nieuwe kansen, nieuwe plannen. Wat hebben we geleerd van afgelopen jaar en gaan we verder ontwikkelen? Wat gaan we dit jaar doen? Maar ook… waar zijn we trots op van het afgelopen jaar? Iedereen heeft wel een aantal beelden die voor hem/haar 2016 kenmerken. Beelden met een verhaal, een proces, een nieuwe techniek, uniek moment, groots avontuur, perfect licht of waanzinnige plek. En om het nieuwe jaar mee te beginnen, gaan we aan de slag met de beste beelden van het afgelopen jaar!

Nieuw thema fotobespreking: best of 2016
Een beeld wat mij aan het hart gaat omdat ik eindelijk mijn 'angst' voor saai weer heb overwonnen :-) Fotograaf: Johan van der Wielen

Je beste beeld…

Beetje raar misschien om juist je beste beelden van het afgelopen jaar in te sturen om te laten bespreken. Meestal bespreek je de beelden waar je graag verder van wil leren, verder in wilt ontwikkelen, iets over wilt weten of niet zo tevreden over bent. Maar nu dagen we je uit om je beste beelden van het afgelopen jaar aan ons voor te leggen. Vertel erbij, waarom ben je hier trots en fier op, wat maakte dit beeld voor jou uniek, waarom is dit beeld in jouw top 10 van 2016 beland? Aan ons dan de schone taak om je natuurlijk te complimenteren, maar ook om hem te bespreken; waarom is hij dan zo uniek, wat maakt dit beeld dan ook zo mooi? En misschien hebben we zelfs op je beste beelden nog een paar tips, niet om te laten zien dat hij alsnog niet goed zou zijn… maar om je uit te dagen om zelfs over je mooiste beelden nog wat te leren en misschien zelfs deze nog te gaan verbeteren. Laat ze zien aan ons!

Fotografen voor de komende maand

Uit alle ingestuurde beelden zullen komende maand Michel Lucas, Martin Steenhaut en Johan van der Wielen ieder 3 beelden bespreken. De gekozen beelden en de bevindingen van deze fotografen worden de komende zondagen gepubliceerd.

Discussie en reacties: graag!

We merken nog steeds dat er weinig wordt gereageerd op de besprekingen van de fotografen, zelfs niet door de makers. De fotografen hebben veel tijd gestoken in het bespreken van de foto’s en vinden het bijzonder leuk om reacties te mogen ontvangen. De makers van de betreffende foto’s nodig ik van harte uit om in ieder geval te laten weten dat je het hebt gelezen en natuurlijk of je wat met de bespreking kunt. Maar ook anderen worden uitgenodigd om door te vragen, nadere uitleg te vragen, te discussiëren of van mening te wisselen. Hoe interactiever… hoe leuker de fotograaf het vindt!

 

Waarom dit beeld in mijn top van 2016 staat? Niet omdat hij zo perfect is maar omdat ik in 2016 mij heb toegelegd op fotograferen met drone!
Waarom dit beeld in mijn top van 2016 staat? Niet omdat het zo perfect is, maar omdat ik in 2016 mij heb toegelegd op fotograferen met een drone! Fotograaf: Johan van der Wielen

 

Insturen: bestandsnaam, EXIF en vragen

Iedereen kan foto’s insturen, van beginnende tot gevorderde fotograaf. Heb je specifieke vragen bij je beeld, stel die dan al bij voorbaat dan kan de besprekende fotograaf dieper ingaan op datgene wat jou bezighoudt. Zorg bij insturen ervoor dat:

  • Je naam onderdeel vormt van de bestandsnaam (dus bijv. “JvdWielen-img_0001.jpg“) en géén namen als “image.jpg“.
  • Dat de EXIF gegevens (gegevens van instellingen van de camera en lens) in de foto aanwezig zijn. Zet anders in het onderste veld erbij met welke instellingen (camera, lens, diafragma, sluitertijd, ISO, brandpuntsafstand en eventuele extra’s als statief, flitser of filters) de foto gemaakt is.
  • De foto’s minimaal 1024 x 768 pixels zijn en maximaal 1Mb groot zijn.
  • Je mag je naam als klein watermerk in de foto vermelden, maar geen websites, etc.
  • Als je specifieke vragen hebt, stel die dan! Hoe meer informatie de fotograaf heeft, hoe gerichter hij zijn bespreking kan houden.

Rechten ingestuurde beelden

Alle rechten van de ingestuurde beelden blijven bij de maker. Degene die de beelden instuurt dient ook de maker van het beeld te zijn. De beelden worden voorzien van de naam van de maker en zullen, wanneer ze worden uitgekozen voor bespreking, alleen worden gebruikt in het betreffende artikel voorzien van feedback. De beelden worden niet zonder toestemming van de maker verspreid aan derden of gebruikt voor andere doeleinden dan de fotobespreking. Wel kunnen de foto’s worden gebruikt om het betreffende artikel van de besproken foto’s onder de aandacht te brengen op social media. Dit zal altijd als embedded link gebeuren, foto’s worden niet op social media ge-upload.

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *