Menu

Onderdeel van Pixfactory

Tips voor het fotograferen tijdens het gouden uur

Het gouden uur, een magisch moment voor fotografen, vindt plaats ongeveer een uur voor zonsopkomst en kort na zonsondergang. Tijdens dit uur staat de zon laag aan de horizon, waardoor het licht een warme, gele of oranje gloed krijgt. Hier zijn enkele tips om het beste uit je fotografie tijdens het gouden uur te halen.
Fotograaf: Patrick Fore/Unsplash

Wat is het gouden uur?

Het gouden uur is het moment waarop de zon laag staat en het licht een warme gloed heeft. Dit vindt plaats ongeveer een uur voor zonsopkomst en kort na zonsondergang. De exacte timing varieert afhankelijk van de locatie en het seizoen.

Gebruik handige apps

Maak gebruik van handige apps zoals PhotoPills, Golden Hour, Magic Hour, Sun Seeker of The Photographer’s Ephemeris om het exacte tijdstip van het gouden uur voor jouw locatie te achterhalen. Deze apps helpen je ook bij andere aspecten van fotografie en zijn beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Onderwerpen voor het gouden uur

Fotografeer diverse onderwerpen tijdens het gouden uur, zoals slapende stadsgezichten, uitgestrekte landschappen met beekjes, details van oude gebouwen, liefdesshoots, familieportretten en zelfs dauwdruppels op een libelle. Het zachte licht van het gouden uur voegt een magisch tintje toe aan je beelden.

Camera-instellingen:

Pas de belichting van je camera handmatig aan voor de beste resultaten. Bij tegenlicht kan overbelichting nodig zijn, terwijl je bij silhouetten juist moet onderbelichten. Speel met de witbalans om unieke kleureffecten te creëren. Neem de tijd, want het licht verandert snel tijdens het gouden uur.

Fotograferen tijdens het gouden uur is een kans om betoverende beelden vast te leggen. Experimenteer met verschillende technieken en geniet van het warme, diffuus licht dat dit magische uur te bieden heeft. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor fotografie? Bekijk dan de website van Cameranu!

7 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

7 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: