Menu

Onderdeel van Pixfactory

5 redenen voor de MindShift Photocross 15 camerarugzak

In dit artikel geef ik 5 redenen waarom MindShift Photocross 15 camerarugzak zeer geschikt is voor fotograferen tijdens buitensportactiviteiten. De MindShift Photocross 15 camerarugzak wordt door Transcontinenta, de distributeur van MindShift in de Benelux, als dé ultieme cameratas aanbevolen voor buitensportactiviteiten in combinatie met fotograferen. Ik mocht de rugzak een weekend uitproberen en ik was héél benieuwd of deze mij tijdens een trektocht het draagcomfort zou geven die ik normaal gesproken van mijn trekkingrugzak heb.
MindShift Photocross 15 camerarugzak
De MindShift Photocross 15 camerarugzak is prima geschikt voor een dagje fotograferen met een sportief tintje. Fotograaf: Jody Zweserijn

Toepassing

Voor zowel wandelen als fotograferen heb ik een grote passie. Maar deze twee activiteiten combineren vind ik heel lastig. Op een dagtrektocht uitgebreid fotograferen is al uitdaging qua tijdsindeling, maar het sjouwen met mijn spiegelreflex en accessoires is iets wat ik liever niet meer doe omdat ik het té zwaar en oncomfortabel vind.

Daarom was ik extra geïnteresseerd in deze MindShift Photocross 15 camerarugzak: hij heeft de bouw en de kenmerken van een trekkingrugzak en is aan de binnenzijde geschikt gemaakt voor het vervoeren van een flinke camera, een aantal lenzen en wat accessoires. De rugzak is robuust gebouwd, weerbestendig en een mooie bijkomstigheid is dat alle spullen makkelijk en snel bereikbaar zijn via een groot zijvak.

Ruimte

Tijdens een dagtrektocht wil ik minimaal het volgende in mijn rugzak hebben zitten: water, lunchpakket, regenkleding, routebeschrijving en/of kaarten, portemonnee en telefoon. Als er dan nog foto-apparatuur bij kan vind ik het mooi meegenomen. Nou, dat is bij deze rugzak totaal geen probleem. De tas heeft een inhoud van 20 liter, wat overeen komt met een de gemiddelde inhoud van een dagtrekkingrugzak. Het interieur van de tas is volledig naar eigen inzicht in te richten door losse panelen die je vastzet met klittenband. Aan de binnenzijde van de tas zitten nog diverse vakken verwerkt waarin je batterijen, geheugenkaartjes, etc. kwijt kunt. In de breedte van de tas past je in ieder geval een spiegelreflex met een 70-200 mm lens. Aan de buiten zijkant zit een vak waarin je je waterfles kunt stoppen zodat je deze niet bij je apparatuur hoeft te bewaren. En als je een statief wilt meenemen kun je deze met banden op de voorzijde van de rugzak vastmaken.

MindShift Photocross 15 camerarugzak interieur
De binnenzijde van de camerarugzak is volledig naar eigen behoefte in te delen.

Draagcomfort

Om de MindShift Photocross 15 camerarugzak comfortabel te kunnen dragen is deze net zoals een trekkingrugzak voorzien van gepolsterde schouderbanden, een buikriem en borstband. Alle banden zijn individueel instelbaar.
Ikzelf ben een dag op stap gegaan met de camerarugzak gevuld met een spiegelreflex met 24-70 mm lens, een groothoeklens, mijn bovengenoemde dagtrektochtuitrusting en een statief. Het zal alles bij elkaar tussen de 8 en de 10 kg gewogen hebben. De rugzak bleef gedurende de dag bij al mijn activiteiten en bewegingen als geklonken op mijn rug zitten. Tegen het einde van de tocht voelde ik goed dat ik een rugzak droeg, maar de rugpijn en stijfheid die ik normaal gesproken voel bleef ditmaal achterwege.

MindShift Photocross 15 camerarugzak draagcomfort
De camerarugzak wordt op 3 manieren ‘verankerd’ aan je lichaam: door de schouderbanden, de buikriem en de borstband.

Robuustheid voor extreme omstandigheden

ThinkTank heeft goed nagedacht bij het buitensportproof maken van de MindShift Photocross 15 camerarugzak. Zo is de rugzak gemaakt van weerbestendig materiaal, zijn alle naden dubbel gestikt en de ritsen naadloos gesealed. En mocht het weer écht hopeloos nat zijn, dan is de rugzak ook nog uitgerust met een regenhoes. Geniaal bedacht is om de ritssluiting van de het grote zijvak een extra grote grip te geven zodat je je handschoenen niet hoeft uit te trekken om je tas open te ritsen. Ook aan warme dagen is gedacht: de achterzijde van de rugzak is uitgerust met luchtdoorlatend materiaal zodat je rug bij inspanning zo lang mogelijk koel blijft.

 

MindShift Photocross 15 camerarugzak robuust
De MindShift Photocross 15 camerarugzak heeft een robuuste uitvoering en is weerbestendig. Op deze afbeelding ontbreken op de voorzijde de bevestigingsbanden voor het vastmaken van bijvoorbeeld een statief.

Nog eens de 5 redenen op een rij waarom MindShift Photocross 15 camerarugzak zeer geschikt is voor fotograferen tijdens buitensportactiviteiten

  • Voldoende groot voor een dagtrektocht;
  • Interieur flexibel indeelbaar;
  • Alle spullen in één keer voor het grijpen via een groot zijvak;
  • Draagcomfort en kenmerken van een trekkingrugzak door verstelbare schouderbanden, buikriem en borstband;
  • Gemaakt van weerbestendig materiaal zowel voor natte als warme omstandigheden.

Een prima camerarugzak voor een dag into the wild.

Wil je meer specificaties en eigenschappen zien van de MindShift Photocross 15 camerarugzak, kijk dan ook eens op de website van ThinkTank.

MindShift Photocross 15 camerarugzak buitensport

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: