Menu

Onderdeel van Pixfactory

Photo Challenge “Coverfoto”

Natuurfotografie.nl bestaat vijf jaar en dat vieren we het gehele jaar. We hebben nu wel een hele bijzondere prijs: met jouw winnende foto kom je op de cover van Natuurfotografie Magazine! Normaal kiest de redactie een foto passende bij de inhoud, maar nu is het dus jouw beurt!
Covers van Natuurfotografie Magazine.

Coverfoto voor Natuurfotografie Magazine

De winnende foto van deze Photo Challenge komt op de cover van Natuurfotografie Magazine van oktober 2020. Probeer bij het kiezen van een afbeelding voor de coverfoto in de huid te kruipen van Natuurfotografie Magazine. Kijk objectief naar het beeldmateriaal en lees de technische voorwaarden dit keer extra goed. Verder ben je helemaal vrij in je onderwerpkeuze, als het maar een natuurfoto is. Dus verras ons met jouw coverbeeld.

Let op: alle foto’s die je inzendt voor deze Photo Challenge moeten daadwerkelijk gemaakt zijn binnen de inzendperiode van 27 juli 2020 tot en met zondag 20 september 2020. Oudere foto’s uit je archief mogen dus niet meedoen! En lees voor het insturen nog even de spelregels! De spelregels zijn voor deze Photo Challenge aangepast! Foto’s die niet voldoen aan de spelregels worden uitgesloten!

Er zijn weer verschillende mooie prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsors. Voor deze Photo Challenge hebben we een toepasselijke hoofdprijs beschikbaar gesteld door Transcontinenta.

Hoofdprijs Photo Challenge “Coverfoto”: de Peak Pesign Travel Tripod Carbon edition t.w.v. € 669,00

Peak Design riemen, clips, captures en tassen houden al jarenlang je spullen georganiseerd, beschermd en toegankelijk, zodat je vrij bent om op avontuur te gaan, te reizen en te creëren. Peak Design is dan ook terecht trots op het feit dat ze producten ontwerpen die niet alleen zeer praktische zijn, maar ook met een elegant, doordacht en bekroond ontwerp. De Peak Design Travel Tripod Carbon is daarop zeker geen uitzondering! We zijn er van overtuigd dat ook jij heel veel plezier zal hebben van dit unieke reisstatief.

Peak Design Travel Tripod.

In mei vorig jaar ging de Peak Design Travel Tripod live op Kickstarter. Peak Design heeft gedurende 4 jaar het statief vanaf de grond opnieuw ontworpen om ‘dode’ ruimte te elimineren en de benodigde ruimte, wanneer het statief opgevouwen, is te minimaliseren. Maar ze hielden het niet alleen bij ruimtebesparing. Peak Design heeft een statief ontworpen dat snel kan worden ingezet en ingepakt, bijna twee keer zo snel als een traditioneel statief. Ze hebben het gebruik van het statief intuïtief en aangenaam gemaakt en stabiliteit plus prestaties van professionele kwaliteit ontwikkeld. Daarnaast hebben ze handige functies toegevoegd om je als fotograaf te helpen bij het maken van geweldige opnamen, met elke uitrusting, in elke omgeving en vanuit elk standpunt. Na 7 maanden werd er door 27.168 ‘Kickstarter backers’ ruim $ 12 miljoen toegezegd voor dit project en kon het Peak Design Travel Tripod gefabriceerd worden.

Professionele prestaties. De helft van het formaat.

Het Peak Design Travel Tripod neemt de helft van het volume in beslag van een traditioneel reisstatief. Traditionele statieven hebben jarenlang geleden onder een kritieke fout: onnodige bulk en verspilde ruimte, het resultaat van een ruimtelijk inefficiënt ontwerp. Door het van de grond af opnieuw ontwerpen van de Travel Tripod heeft Peak Design ’s werelds meest draagbare reisstatief gecreëerd, een statief dat tot de diameter van een waterfles wordt opgevouwen, zonder dat dit ten koste gaat van de hoogte, de stabiliteit of het draagvermogen.

Peak Design Travel Tripod neemt de helft van het volume in beslag van een traditioneel reisstatief.
Snel klaar voor een actie.

Zet hem sneller op (en klap hem in)

Bij traditionele reisstatieven kan een trage opstelling een gemiste kans betekenen. Niet met de Travel Tripod. Peak Design heeft een systeem van statiefpoten ontwikkeld, dat snel kan worden gebruikt via een slim systeem van vergrendelingsnokken. Met drie snelle handbewegingen kunnen de poten volledig worden uitgeschoven en ben je klaar voor de actie. En ze hebben er een bliksemsnelle camera-snelkoppeling aan toegevoegd. Het huidige record van ‘in- tot uitgeklapt’ van de Travel Tripod bedraagt momenteel overigens 8,7 seconden.

 

Peak Design optimaliseerde ook de Travel Tripod balhoofd.

Een bijzonder functioneel balhoofd

Peak Design optimaliseerde ook de Travel Tripod balhoofd om vloeiender te werken dan traditionele statiefkoppen, terwijl ruimtelijke efficiëntie nog steeds voorop staat. De Travel Tripod vervangt grote en verwarrende knoppen door één enkele instelring voor een eenvoudige en soepele 360-graden verstelling. Peak Design’s gepatenteerde quick release plaattechnologie vergemakkelijkt de bliksemsnelle bevestiging van de camera, waardoor een Full-Frame DSLR of mirrorless camera met tele-objectief gemakkelijk kan worden geplaatst en is compatibel met de Peak Design draagoplossingen en Arca Swiss statief afmetingen. Bovendien heeft het balhoofd van de Travel Tripod een diameter van slechts 3,25 inch, waardoor deze netjes in lijn blijft met het compacte profiel van de poten van het statief voor een uitzonderlijk compacte draagmogelijkheid. Vergis je niet: de Peak Design Travel Tripod is klein, maar hij is klaar voor grote opdrachten. Hoogwaardige materialen en nauwkeurig bewerkte onderdelen zorgen voor gewichtscapaciteit, stabiliteit en trillingsdemping die vergelijkbaar zijn met veel grotere, duurdere statieven. De Travel Tripod is ontworpen om te gebruiken met professionele foto apparatuur en kan gemakkelijk een Full-Frame DSLR of mirrorless camera met een 70-200mm tele-objectief aan. De Travel Tripod combineert een draagcapaciteit van 9 kg. met een maximale hoogte van 152,4 cm en presteert daarmee net zo goed als alle andere statieven in zijn klasse.

De Peak Design Travel Tripod werkt erg goed in een lage stand.

Universeel inzetbaar

Het duurt slechts enkele seconden om over te schakelen naar de omgedraaide modus, perfect voor macrofotografie. Of, met een paar draaiingen van de meegeleverde zeskantsleutel, kun je de Peak Design Travel Tripod opnieuw configureren naar de lage stand. De Travel Tripod gaat lager dan alle andere statieven in zijn klasse, waardoor je ongeëvenaarde opnamen kunt maken vanuit kikvorsperspectief. Bovendien bieden Peak Design apart verkrijgbare accessoires nog meer veelzijdigheid: met de Universal Head Adaptor kan het statief met elke statiefkop worden uitgerust, de Spike Feets voegen grip toe op ijs en losser terrein en de Ultralight Conversion Kit verwijdert de onderste 4 delen van elk been en vermindert het gewicht van je statief met bijna de helft waardoor het een ongelofelijk handig tafelstatief wordt.

Opbergen van de Travel Tripod in (of op) een Peak Design tas.

Handig ecosysteem.

Wat dacht je van het hele Peak Design ecosysteem? Met de Secure Anchor aansluitpunten kun je det Travel Tripod met elke Peak Design riem dragen. De Travel Tripod maakt gebruik van dezelfde plaat die wordt geleverd met de Peak Design Capture Clip. Draag de Travel Tripod in (of op) een Peak Design tas. Het statief heeft de grootte en de vorm van slechts een waterfles, waardoor het gemakkelijk te dragen is in elke tas die je maar wilt.

Travel Tripod met Peak Design riem.
Duurzaam en gemakkelijk mee te nemen.

Levenslange Peak Design garantie.

Duurzaam, makkelijk te servicen en gegarandeerd voor het leven. De Peak Design Travel Tripod is weers- en schokbestendig om je jarenlang plezier te geven. Hoeveel jaar? Een leven lang. Zoals alle Peak Design producten, is ook de Travel Tripod voorzien van een levenslange garantie. Elk onderdeel van de Travel Tripod is te servicen, te reinigen en te vervangen, om het statief een langere levensduur te garanderen en ……op deze manier ook minder afval te genereren.

Foto’s gemaakt met de Peak Design Travel Tripod.

#shotonpdtripod

In de afgelopen tijd hebben diverse Peak Design influencers, fotografen en uiteraard de ‘Kickstarter backers’ de kans gehad om foto’s met de Peak Design Travel Tripod te maken. Het gaat te ver om die hier allemaal te vermelden, maar als je op Instagram zoekt onder de hastag #shotonpdtripod dan rol je er vanzelf in een stortvloed van inspiratie.

2e prijs voor de Photo Challenge “Coverfoto”: Foto op aluminium

CEWE foto op aluminium.

De foto op aluminium wordt beschikbaar gesteld door CEWE en is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

3e prijs voor de Photo Challenge “Coverfoto”: Online cursus vogelfotografie

Volg deze online cursus vogelfotografie en geef je vogelfotografie-skills een boost! In magazines en via social media zie je de mooiste vogelfoto’s voorbij komen. Vraag jij je af hoe deze tot stand komen en wil je zelf graag deze foto’s maken? Volg deze cursus en je gaat gegarandeerd betere foto’s maken.

Deze cursus onderscheidt zich van elke andere cursus door de grote variatie aan educatieve methodes: beeld, tekst, audio en praktijkopdrachten. In deze online cursus leer je via allerlei verschillende vormen van onderwijs: video’s, e-books, artikelen, webinars, cheat-sheets en praktijk opdrachten. Elke cursusweek bestaat gemiddeld uit 5 onderdelen. Bijvoorbeeld een introductie, een video, een e-book, een artikel en een praktijkopdracht. In totaal is er bijna twee uur video, tientallen ebooks en artikelen en elke week een praktijkopdracht. In principe ben je 10 weken bezig met deze cursus, maar je kunt je eigen tempo aanhouden. Je kunt dus sneller of langzamer gaan. Je hebt één jaar de tijd om deze cursus af te ronden of opnieuw te doorlopen. Deze derde prijs is beschikbaar gesteld door PiXFACTORY.

Meer info over de derde prijs zie: online cursus vogelfotografie

Online cursus vogelfotografie door Daan Schoonhoven en Arno ten Hoeve.

Doe mee met de Photo Challenge “Coverfoto”

Let op: De wedstrijdvoorwaarden zijn voor deze Photo Challenge aangepast:

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto mag uitsluitend gemaakt zijn binnen de inzendperiode (‘archiefbeelden’ komen niet aanmerking), deze fotowedstrijd heet niet voor niets een Photo Challenge.

Aan jullie dus de uitdaging om de jury te verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste foto’s binnen het thema “Coverfoto” naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto in oktober 2020 op de cover van Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

 • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
 • Het beeld moet ook echt staand gemaakt zijn. Dit vraagt om een bepaalde blik in het veld
 • Foto’s die niet aantoonbaar gemaakt zijn tussen 27 juli 2020 tot en met zondag 20 september 2020 doen niet mee
 • De foto kan in RAW als bewijslast opgevraagd worden
 • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
 • Alleen jpg’s
 • Langste zijde (is dus de hoogte!!) is minimaal 4.000 px
 • Bestanden mogen niet groter zijn dan 4 mb
 • Geen kaders om de foto’s
 • Geen watermerken of copyrights
 • Insturen kan tot en met zondag 20 september 2020
 • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Voor een inspirerend overzicht van de inzendingen tot nu toe klik je hier.


Deze Photo Challenge is gesloten.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: