Menu

Photo Challenge “Foto met een verhaal”

Eén foto zegt meer dan duizend woorden. Tegelijkertijd vertelt één foto soms een heel verhaal, waar de andere foto alleen maar mooi is. Wat is jouw verhaal?
Twee hindes springen tegen elkaar op, hetgeen ‘lepelen’ wordt genoemd. Fotograaf: Jan Boer

Foto met een verhaal

Ben jij in staat om met dat ene beeld alles duidelijk te maken, zodat woorden echt niet meer nodig zijn? Verras ons met jouw verhalende foto. Waar kun je zoal aan denken? Een plant of dier in zijn omgeving, het contrast tussen mens en natuur, de gevolgen van klimaatverandering, de zorg van een ouderdier voor het jong, enzovoorts. Kortom, verhalen zijn overal te vinden.

Let op: alle foto’s die je inzendt voor deze Photo Challenge moeten daadwerkelijk gemaakt zijn tussen 1 januari 2019 tot en met zondag 21 maart 2021. Oudere foto’s uit je archief mogen dus niet meedoen!

Photo Challenge “Foto met een verhaal”. Fotograaf: Jan Boer

Er zijn weer verschillende mooie prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsors: TRANSCONTINENTA, CEWE en PiXFACTORY.

1e prijs voor de Photo Challenge “Foto met een verhaal”

Transcontinenta stelt als hoofdprijs beschikbaar de Peak Design Travel Tripod t.w.v. € 399,00.

Peak Design riemen, clips, captures en tassen houden al jarenlang je spullen georganiseerd, beschermd en toegankelijk, zodat je vrij bent om op avontuur te gaan, te reizen en te creëren. Peak Design is dan ook terecht trots op het feit dat ze producten ontwerpen die niet alleen zeer praktische zijn, maar ook met een elegant, doordacht en bekroond ontwerp. De Peak Design Travel Tripod is daarop zeker geen uitzondering! We zijn er van overtuigd dat ook jij heel veel plezier zal hebben van dit unieke en universeel inzetbare statief.

Peak Design Travel Tripod.

In mei vorig jaar ging de Peak Design Travel Tripod live op Kickstarter. Peak Design heeft gedurende 4 jaar het statief vanaf de grond opnieuw ontworpen om ‘dode’ ruimte te elimineren en de benodigde ruimte, wanneer het statief opgevouwen, is te minimaliseren. Maar ze hielden het niet alleen bij ruimtebesparing. Peak Design heeft een statief ontworpen dat snel kan worden ingezet en ingepakt, bijna twee keer zo snel als een traditioneel statief. Ze hebben het gebruik van het statief intuïtief en aangenaam gemaakt en stabiliteit plus prestaties van professionele kwaliteit ontwikkeld. Daarnaast hebben ze handige functies toegevoegd om je als fotograaf te helpen bij het maken van geweldige opnamen, met elke uitrusting, in elke omgeving en vanuit elk standpunt. Na 7 maanden werd er door 27.168 ‘Kickstarter backers’ ruim $ 12 miljoen toegezegd voor dit project en kon het Peak Design Travel Tripod gefabriceerd worden.

Professionele prestaties. De helft van het formaat.

Het Peak Design Travel Tripod neemt de helft van het volume in beslag van een traditioneel reisstatief. Traditionele statieven hebben jarenlang geleden onder een kritieke fout: onnodige bulk en verspilde ruimte, het resultaat van een ruimtelijk inefficiënt ontwerp. Door het van de grond af opnieuw ontwerpen van de Travel Tripod heeft Peak Design ’s werelds meest draagbare statief gecreëerd, een statief dat tot de diameter van een waterfles wordt opgevouwen, zonder dat dit ten koste gaat van de hoogte, de stabiliteit of het draagvermogen.

Peak Design Travel Tripod neemt de helft van het volume in beslag van een traditioneel reisstatief.
Snel klaar voor een actie.

Zet hem sneller op (en klap hem in).

Bij traditionele statieven kan een trage opstelling een gemiste kans betekenen. Niet met de Travel Tripod. Peak Design heeft een systeem van statiefpoten ontwikkeld, dat snel kan worden gebruikt via een slim systeem van vergrendelingsnokken. Met drie snelle handbewegingen kunnen de poten volledig worden uitgeschoven en ben je klaar voor de actie. En ze hebben er een bliksemsnelle camera-snelkoppeling aan toegevoegd. Het huidige record van ‘in- tot uitgeklapt’ van de Travel Tripod bedraagt momenteel overigens 8,7 seconden.

De Peak Design Travel Tripod werkt gemakkelijk in een hoge stand.

Een bijzonder functioneel balhoofd.

Peak Design optimaliseerde ook de Travel Tripod balhoofd om vloeiender te werken dan traditionele statiefkoppen, terwijl ruimtelijke efficiëntie nog steeds voorop staat. De Travel Tripod vervangt grote en verwarrende knoppen door één enkele instelring voor een eenvoudige en soepele 360-graden verstelling. Peak Design’s gepatenteerde quick release plaattechnologie vergemakkelijkt de bliksemsnelle bevestiging van de camera, waardoor een Full-Frame DSLR of mirrorless camera met tele-objectief gemakkelijk kan worden geplaatst en is compatibel met de Peak Design Capture Clip draagoplossingen en Arca Swiss statief snelkoppelingen. Bovendien heeft het balhoofd van de Travel Tripod een diameter van slechts 7,9 centimeter, waardoor deze netjes in lijn blijft met het compacte profiel van de poten van het statief voor een uitzonderlijk compacte draagmogelijkheid. Vergis je niet: de Peak Design Travel Tripod is klein, maar hij is klaar voor grote opdrachten. Hoogwaardige materialen en nauwkeurig bewerkte onderdelen zorgen voor gewichtscapaciteit, stabiliteit en trillingsdemping die vergelijkbaar zijn met veel grotere, duurdere statieven. De Travel Tripod is ontworpen om te gebruiken met professionele foto apparatuur en kan gemakkelijk een Full-Frame DSLR of mirrorless camera met een 70-200mm tele-objectief aan. De Travel Tripod combineert een draagcapaciteit van 9 kg. met een maximale hoogte van 152,4 cm en presteert daarmee net zo goed als alle andere statieven in zijn klasse.

De Peak Design Travel Tripod werkt erg goed in een lage stand.

Universeel inzetbaar.

Het duurt slechts enkele seconden om over te schakelen naar de omgedraaide modus, perfect voor macrofotografie. Of, met een paar draaiingen van de meegeleverde zeskantsleutel, kun je de Peak Design Travel Tripod opnieuw configureren naar de lage stand. De Travel Tripod gaat lager dan alle andere statieven in zijn klasse, waardoor je ongeëvenaarde opnamen kunt maken vanuit kikvorsperspectief. Bovendien bieden Peak Design apart verkrijgbare accessoires nog meer veelzijdigheid: met de Universal Head Adaptor kan het statief met elke statiefkop worden uitgerust, de Spike Feets voegen grip toe op ijs en losser terrein en de Ultralight Conversion Kit verwijdert de onderste 4 delen van elk been en vermindert het gewicht van je statief met bijna de helft waardoor het een ongelofelijk handig tafelstatief wordt.

" data-elementor-open-lightbox="yes" data-elementor-lightbox-title="" data-elementor-lightbox-description="Travel Tripod met Peak Design riem. " href="https://natuurfotografie.nl/wp-content/uploads/2021/01/TT_L_1092.jpg">
Travel Tripod met Peak Design riem.

Handig ecosysteem.

Wat dacht je van het hele Peak Design ecosysteem? Met de Secure Anchor aansluitpunten kun je det Travel Tripod met elke Peak Design riem dragen. De Travel Tripod maakt gebruik van dezelfde plaat die wordt geleverd met de Peak Design Capture Clip. Draag de Travel Tripod in (of op) een Peak Design tas. Het statief heeft de grootte en de vorm van slechts een waterfles, waardoor het gemakkelijk te dragen is in elke tas die je maar wilt.

Duurzaam en gemakkelijk mee te nemen.

Levenslange Peak Design garantie.

Duurzaam, makkelijk te servicen en gegarandeerd voor het leven. De Peak Design Travel Tripod is weers- en schokbestendig om je jarenlang plezier te geven. Hoeveel jaar? Een leven lang. Zoals alle Peak Design producten, is ook de Travel Tripod voorzien van een levenslange garantie. Elk onderdeel van de Travel Tripod is te servicen, te reinigen en te vervangen, om het statief een langere levensduur te garanderen en ……op deze manier ook minder afval te genereren.

Foto’s gemaakt met de Peak Design Travel Tripod.

#shotonpdtripod

In de afgelopen tijd hebben diverse Peak Design influencers, fotografen en uiteraard de ‘Kickstarter backers’ de kans gehad om foto’s met de Peak Design Travel Tripod te maken. Het gaat te ver om die hier allemaal te vermelden, maar als je op Instagram zoekt onder de hastag #shotonpdtripod dan rol je er vanzelf in een stortvloed van inspiratie.

2e prijs voor de Photo Challenge “Foto met een verhaal”

Beschikbaar gesteld door CEWE is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

 

3e prijs voor de Photo Challenge “Foto met een verhaal”

De derde prijs is beschikbaar gesteld door PiXFACTORY. De winnaar van de derde prijs krijgt de nieuwe uitgave “De Mooiste Fotolocaties van West-Nederland”. In dit boek worden gebiedsbeschrijving en 700 locaties in detail beschreven van West-Nederland. Het boek verschijnt begin april en is:

* Geschreven en samengesteld door lokale fotografen
* Voor landschaps-, macro-, vogel-, wildlife- en creatieve fotografie, maar evengoed een waardevolle inspiratiebron voor iedere natuurliefhebber.

Begin april verschijnt deze nieuwe uitgave in de reeks van “De mooiste fotolocaties“.

 

Doe mee met de Photo Challenge “Foto met een verhaal”

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto moet gemaakt zijn tussen 1 januari 2019 en 21 maart 2021 om 23.59 uur.

Aan jullie dus de uitdaging om de jury te verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste foto’s binnen het thema “Foto met een verhaal” naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

  • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
  • Foto’s mogen uit het archief komen, doch niet ouder zijn dan 1 januari 2019
  • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
  • Alleen jpg’s
  • Langste zijde is minimaal 3000 px
  • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 Mb
  • Geen kaders om de foto’s
  • Geen watermerken of copyrights
  • Insturen kan tot en met zondag 21 maart 2021
  • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze website, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Voor een inspirerend overzicht van de inzendingen tot nu toe klik je hier.


Deze Photo Challenge is gesloten.

 

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: