Menu

Photo Challenge “De kust”

De kust, daar waar het land eindigt en de eindeloze zee verder gaat. Daar waar de omstandigheden ieder moment weer anders zijn en steeds voor ander licht zorgen. Het spel van zand, water en wind, van geven en nemen. Nergens is de natuur meer natuur dan hier.
De kust
Photo Challenge "De kust". Fotograaf: Jan Boer

Photo Challenge “De kust”

Het onderwerp voor deze Photo Challenge maakt niets uit, van landschap of vogel tot een abstract detail, zolang het maar onze prachtige kustlijn visualiseert. Dat is dan meteen ook de enige voorwaarde: een foto gemaakt langs de kust van Nederland en België. Het themablok van Natuurfotografie Magazine is ook de kust, een geweldig thema ook voor deze Photo Challenge. Verras ons met jouw kustfoto en win mooie prijzen.

 

Let op: alle foto’s die je inzendt voor deze Photo Challenge moeten daadwerkelijk gemaakt zijn tussen 1 januari 2019 tot en met zondag 19 september 2021. Oudere foto’s uit je archief mogen dus niet meedoen!

Er zijn weer verschillende mooie prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsors: TRANSCONTINENTA, CEWE en PiXFACTORY.

1e prijs voor de Photo Challenge “De kust”

MindShift Rotation.

De nieuwe en unieke MindShift Rotation180 rugzakken bieden natuurfotografen in elke situatie snel toegang de uitrusting en heeft het draagcomfort van een wandelrugzak. De MindShift Rotation180-technologie is een gepatenteerde oplossing die je als fotograaf in staat stelt onderweg of in hachelijke situaties snel bij hun camera te kunnen, zonder de rugzak af te doen en op de grond te zetten. De MindShift Rotation 22L heeft een adviesverkoopprijs van € 279,99 (naast de 22L zijn er ook nog een 34L en een 50L variant te koop.)

De MindShift Rotation rugzak bevat een roterende heuptas voor je essentiële camera-apparatuur, zoals een DSLR of mirrorless body, verschillende objectieven en een verscheidenheid aan accessoires. Voor deze nieuwe generatie rugzakken hebben de MindShift-ontwerpers de oorspronkelijke Rotation180 technologie verbeterd door een magnetische sluiting te integreren in het deksel van de heuptas, waardoor de camera in minder dan 3 seconden van veilig opgeborgen, naar opnamegereed gebracht kan worden. Ideaal voor op het strand of in de branding!

Goed beschermd op pad, onder alle omstandigheden

Avontuurlijke fotografen hebben een rugzak nodig die bestand is tegen de ontberingen van het buitenleven, inclusief ruw terrein, guur weer en de behoefte aan voldoende persoonlijke uitrusting. De nieuwe MindShift Rotation rugzakkenserie maakt gebruik van geavanceerde constructietechnieken die het resultaat zijn van 15 jaar ervaring in het maken van cameratassen van robuuste materialen met een coating van waterbestendig en sneldrogend polyurethaan. De MindShift Rotation 22L bevat een camera heuptas met een inhoud van 6 liter dat zowel magnetisch als met een rits af te sluiten is.

Het op 10 punten verstelbaar harnas zorgt voor iedere persoon, groot of klein, voor een optimaal draagcomfort!

Kenmerken van de MindShift Rotation 22L:

 • 16 Liter hoofdvak voor je persoonlijke dagelijkse items zoals kleding en rantsoen.
 • 6 liter roterend vak met ruimte voor een DLSR met 24-70mm of een mirrorless camera met 3 objectieven.
 • Mogelijkheden om een statief aan de voor- of zijkant te bevestigen.
 • Op 10 punten verstelbaar harnas voor optimaal draagcomfort.
 • Weerbestendige afwerking door DWR gecoat materiaal, ristafdichtingen en bescherming van de heuptas.
 • Speciaal geperforeerd rugpaneel zorgt voor optimale koeling en luchtcirculatie.
 • Praktisch bovenvak voor zaken waar je snel bij moet kunnen zoals je zonnebril, autosleutels en lunch.
 • Zijvakken met ruimte voor 1.5 L waterfles.
 • Heupgordel verplaatst het gewicht van rug naar heup voor extra draagcomfort.
 • Lussen voor het dragen van bijvoorbeeld wandelstokken.

Lees voor alle details de brochure van de MindShift Rotation 22L.

 

2e prijs voor de Photo Challenge “De kust”

Beschikbaar gesteld door CEWE is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

 

3e prijs voor de Photo Challenge “De kust”

De derde prijs is beschikbaar gesteld door PiXFACTORY. De winnaar van de derde prijs krijgt het nieuwste boek van Theo Bosboom: Seascapes – Handboek spectaculaire kustfotografie.

 

Doe mee met de Photo Challenge “De kust”

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto moet gemaakt zijn tussen 1 januari 2019 en 19 september 2021 om 23.59 uur.

Aan jullie dus de uitdaging om de jury te verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste foto’s binnen het thema “De kust” naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

 • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
 • Foto’s mogen uit het archief komen, doch niet ouder zijn dan 1 januari 2019
 • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
 • Alleen jpg’s
 • Langste zijde is minimaal 3000 px
 • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 mb
 • Geen kaders om de foto’s
 • Geen watermerken of copyrights
 • Insturen kan tot en met 19 september 2021
 • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze website, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Voor een inspirerend overzicht van de inzendingen tot nu toe klik je hier


Deze Photo Challenge is gesloten.

Eén reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Eén reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: