Menu

Onderdeel van Pixfactory

Photo Challenge “Mysterieus”

Paddenstoelen die uit het niets uit de grond tevoorschijn lijken te komen, overal spinnenwebben waar die eerder in het jaar toch leken te ontbreken, nachten die weer een serieuze lengte bereiken en mistflarden die het landschap aan het zicht onttrekken.
In het bos kom je van alles tegen als je maar goed om je heen kijkt. Fotograaf: Jan Boer

Mysterieus

De herfst is misschien wel het meest mysterieuze seizoen. Welke associatie heb jij bij ‘mysterieus’? Stuur je meest mysterieuze foto in voor deze Photo Challenge en win mooie prijzen!

Let op:

Foto’s mogen vanaf nu ook uit het archief komen, doch voor deze Photo Challenge niet ouder zijn dan 1 januari 2019.

Alle foto’s die je inzendt voor deze Photo Challenge moeten daadwerkelijk gemaakt zijn tussen 1 januari 2019 tot en met zondag 22 november 2020. Oudere foto’s uit je archief mogen dus niet meedoen!

En lees voor het insturen nog even de spelregels! Foto’s die niet voldoen aan de spelregels worden uitgesloten!

Er zijn weer verschillende mooie prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsors: Transcontinenta, CEWE en PiXFACTORY.

Hoofdprijs:

Transcontinenta heeft besloten om voor deze Mysterieuze Photo Challenge als hoofdprijs een voor velen mysterieus objectief beschikbaar te stellen, namelijk een Samyang AF 14mm F/2.8. Deze is sinds zeer recent voor nog meer Full-frame camera’s beschikbaar, namelijk Sony FE, Canon R, Canon EF en Nikon F.

Hoofdprijs een Samyang AF 14mm F/2.8 ultragroothoek t.w.v. € 649,00. Naar keuze voor Sony E, Canon R, Canon EF of Nikon F camera.

Samyang heeft ondertussen een grote range van hoogwaardige professionele AF 14mm ultragroothoek objectieven voor de Full Frame mirrorless camera’s van Sony (E-mount) en Canon (R-mount) en voor de Full-Frame DSLR camera’s van Canon (EF-mount) en Nikon ( Nikon F-mount). Vele fotografen zijn al in het bezit van een Samyang handmatig scherp te stellen ultragroothoek of fish-eye objectief. Deze zijn zeer geliefd voor o.a. astro-, natuur en landschapsfotografie. Ondanks de relatief hoge lichtsterkte bieden ze een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, die door talloze positieve reviews bevestigd wordt.

Samyang AF 14mm F/ 2.8 FE.

De Samyang AF 14mm F/2.8 FE is speciaal ontworpen om naadloos te werken met de Full-Frame mirrorless camera’s met Sony E vatting. De lichtval van dit 14mm AF objectief is speciaal ontwikkeld voor de unieke afstand tussen het achterste glaselement van het objectief en de sensor bij de Sony mirrorless A7 camera’s, om zo optimale prestaties mogelijk te maken. Gebaseerd op Samyang’s befaamde optische technologie zijn in dit objectief asferische lenzen opgenomen om aberratie en onnodig licht dispersie te minimaliseren. Het levert dan ook hoge resolutie opnamen vanuit het centrum van het beeld tot in de hoeken. De 67mm filter diameter is het resultaat van jaren van R&D voor de beste foto ervaring. Met behulp van het optionele Samyang Lens Station kunnen de Samyang AF objectieven voor de Sony E mount camera’s ook optimaal functioneren op toekomstige modellen camera’s. Hiermee zijn diverse functies van het AF objectief zelf thuis aan te passen voor optimale AF resultaten en 100% compatibiliteit.

Samyang AF 14mm F/2.8 RF.

De Samyang AF 14mm F/2.8 RF was het eerste Samyang autofocus objectief voor Canon RF. Ondertussen is daar nog een Samyang AF 85mm F/1.4 RF aan toegevoegd. De Samyang AF 14mm F2.8 RF is opgebouwd uit 14 lenselementen in 10 groepen, waarvan 6 met special glassoorten om zo een optimale beeldkwaliteit te realiseren. De toepassing van 3 asferische-, 1 hoge refractie- en twee extra- laag dispersie lenselement minimaliseert vertekening en de verschillende vaak voorkomende aberraties. Dit zorgt uiteindelijk voor een uitzonderlijk scherp en contrastrijk beeld met minimale vertekening. Bijzonder is nog dat de beeldscherpte niet alleen in het midden ligt, maar ook tot in de hoeken van deze ultra grote 113.9 graden beeldhoek. Het behouden van de uitstekende beeldkwaliteit tot in de hoeken laat zich goed terugzien in de vlakke MTF curve. ​Door toepassing van lichtgewicht lensdelen en een korte verschuiving van de lensdelen over het scherpsteltraject, is het autofocus van de Samyang AF 14mm F2.8 RF stil, snel en accuraat. Deze compacte Samyang AF 14mm weegt slechts 484 gram (zonder lensdop en zonnekap) en is daardoor het ideale objectief voor op reis om al die onvergetelijke momenten vast te leggen. De vochtbestendige afwerking maakt het ook mogelijk om onder minder gunstige weersomstandigheden gewoon door te fotograferen. Tot slot zorgt de praktische AF/MF schakelaar voor het snel wisselen tussen autofocus en handmatige scherpstelling, een must voor iedere professionele fotograaf.

Samyang AF 14mm F2.5 EF. Fotograaf: Jinwon Lee

Samyang heeft ook een Samyang AF 14mm F/2.8 voor de Full-Frame en APS-C DSLR camera’s van Canon en Nikon. Deze nieuwe ultragroothoeken zijn geheel nieuw ontworpen voor deze beide merken en bieden topprestaties in een compacte en spatwaterdichte behuizing. Dit eerste Samyang autofocus objectief voor Nikon en Canon is het perfecte voorbeeld van Samyang’s met awards bekroonde optische technologie met name in het groothoek en ultra-groothoek bereik. De lensopbouw van de Samyang AF 14mm F2.8 bestaat uit 15 elementen in 10 groepen, waaronder twee asferische elementen, vier elementen met een hoge refractie (HR), en één element met een extra lage dispersie (ED). Dit minimaliseert vervorming en chromatische aberraties en zorgt voor een hoge opnameresolutie.

Samyang AF 14mm F2.8. Fotograaf: Francesca Dani

Dit objectief biedt een zeer brede beeldhoek van maar liefst 116,6 graden, zodat het een unieke kijk en perspectief biedt op de wereld om ons heen. Ook dit ultra-groothoekobjectief van Samyang is voorzien van zeven ronde diafragmabladen, zodat het bij dichtbij opnamen een fraaie bokeh kan creëren. Door toepassing van lichtgewicht lensdelen en een korte verschuiving van de lensdelen over het scherpsteltraject, is het autofocus van de Samyang AF 14mm F2.8 stil, snel en accuraat. Hierdoor kan het ook ingezet worden in situaties waarbij de fotograaf zo onopvallend mogelijk moet blijven.

Samyang AF 14mm AF.

Deze zeer compacte Samyang AF 14mm weegt slechts 484 gram (zonder lensdop en zonnekap) en is daardoor het ideale objectief voor op reis om al die onvergetelijke momenten vast te leggen. De vochtbestendige afwerking maakt het ook mogelijk om ook onder minder gunstige weersomstandigheden gewoon door te fotograferen. Tot slot zorgt de praktische AF/MF schakelaar voor het snel wisselen tussen autofocus en handmatige scherpstelling, een must voor iedere professionele fotograaf.

Samyang AF 14mm F2.8 EF. Fotograaf: Jinwon Lee

De kwaliteit van Samyang objectieven is uitstekend, maar er kan altijd wat gebeuren. Dan is het goed te weten dat Transcontinenta in de Benelux, ook op deze Samyang AF objectieven, een verlengde garantie biedt van 5 jaar.

Ga voor meer informatie naar: www.samyangbenelux.com/af of bekijk/download hier de uitgebreide en meest recente Samyang objectieven brochure 2020.

 

2e prijs voor de Photo Challenge “Mysterieus”

Beschikbaar gesteld door CEWE is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

3e prijs voor de Photo Challenge “Mysterieus”

De derde prijs is beschikbaar gesteld door PiXFACTORY.

Ben je op zoek naar verdieping in je fotografie? Dan is hét boek “Grip op creativiteit” waar je naar op zoek bent. Geen boek over creatieve technieken en vaardigheden, maar een boek waarbij je een methodiek krijgt aangereikt om jouw unieke creatieve mogelijkheden te ontdekken.

Hoewel het boek leest als een trein, is de inhoud niet bepaald eenvoudig. De weg die dit boek wijst is de weg naar binnen. Een weerbarstige route waarvoor je zelf de handen uit de mouwen zal moeten steken. Dit boek kun je beschouwen als een bewegwijzering voor jouw persoonlijke route. Als jij dat knagende gevoel kent dat er meer uit je fotografie valt te halen, dat het spannender kan, persoonlijker, magischer…dan is dit boek bij jou in goede handen.

 

Doe mee met de Photo Challenge “Mysterieus”

Let op: De wedstrijdvoorwaarden zijn voor deze Photo Challenge aangepast.

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto moet gemaakt zijn tussen 1 januari 2019 en 22 november 2020.

Aan jullie dus de uitdaging om de jury te verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste foto’s binnen het thema “Mysterieus” naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

  • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
  • Foto’s mogen uit het archief komen, doch niet ouder zijn dan 1 januari 2019
  • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
  • Alleen jpg’s
  • Langste zijde is minimaal 3000 px
  • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 Mb
  • Geen kaders om de foto’s
  • Geen watermerken of copyrights
  • Insturen kan tot en met zondag 22 november 2020
  • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Voor een inspirerend overzicht van de inzendingen tot nu toe klik je hier.


Deze Photo Challenge is gesloten.

 

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: