Menu

Onderdeel van Pixfactory

Photo Challenge “De WOWfactor”

De natuur is prachtig en we zien dagelijks veel mooie foto's voorbij komen. Soms blijf je ineens even langer hangen bij die ene foto, je hart gaat sneller kloppen, je mond valt open en zelfs de vogels buiten worden er stil van. Het is de WOWfactor die de foto net even dat beetje extra geeft.
Zonskomst Lauwersmeer. Fotograaf: Jan Boer

De WOWfactor

De WOWfactor kom je overal tegen, van dat bijzondere dierengedrag, gevangen in een split second, tot dat landschap dat door een laagje mist en een lucht vol zuurstokkleurtjes transformeert in een sprookjeslandschap. We zijn dus op zoek naar jouw WOWmoment.

Let op: alle foto’s die je inzendt voor deze Photo Challenge moeten daadwerkelijk gemaakt zijn binnen de inzendperiode van 20 januari 2020 tot en met 22 maart 2020. Oudere foto’s uit je archief mogen dus niet meedoen!

Er zijn weer verschillende mooie prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsors. Voor deze Photo Challenge hebben we een toepasselijke hoofdprijs.

1e prijs voor de Photo Challenge “De WOWfactor’.

De hoofdprijs is de perfecte foto rugzak voor natuurfotografen en wereldwijd een van de meest geliefde en verkochte. De Mindshift Backlight 36L uitvoering in het groen beschikbaar gesteld door Transcontinenta.

De Mindshift Backlight 36L is zeer licht van gewicht, maar biedt enorm veel ruimte en gebruiksgemak. In het grote hoofdvak (wat uiteraard geheel naar eigen wens is in te delen) past makkelijk een volledige foto-uitrusting met twee bodies en een telelens tot 600mm. Daarnaast heeft de rugzak ook een fors voorvak voor bijvoorbeeld dagelijkse spullen of jas of trui.

Ruimte genoeg voor iedere foto-uitrusting in de Mindshift Backlight 36L.

Mindshift rugzakken zijn oerdegelijk en uiteraard weersbestendig. Dat het een high-end rugzak is, kan ook niet anders omdat Mindshift een dochteronderneming is van Think Tank. Bijzonder is de toegang via de achterkant zodat de tas niet op een natte of vieze ondergrond gelegd hoeft te worden voor het pakken van camera en objectieven. De tas blijft op de heup hangen en roteert naar voren.

Nooit meer je rugzak in de modder door het slimme rotatie-systeem.

Als hoofdprijs stelt Transcontinenta B.V., als Mindshift distributeur voor de Benelux, een Mindshift Backlight 36L in groene uitvoering beschikbaar ter waarde van € 329,00 (de rugzak is ook leverbaar in een 18 en 26 liter uitvoering). Download voor informatie over andere oplossingen voor natuurfotografen en natuurliefhebbers de MindShift brochure in PDF formaat.

2e prijs voor de Photo Challenge “De WOWfactor”

Beschikbaar gesteld door CEWE is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

3e prijs voor de Photo Challenge “De WOWfactor”

De derde prijs is beschikbaar gesteld door PiXFACTORY en bestaat uit het nieuwe boek “WoWscapes” t.w.v. € 34,90 welke uitkomt tijdens de WoWscapes PiXperience op 28 maart 2020.

Wow, wat een mooi landschap! Eenmaal thuis vallen de foto’s toch een beetje tegen. Een mooi landschap levert niet automatisch een mooie foto op. Hoe zorg je ervoor dat jouw foto’s wél het wow-gevoel uitstralen?

Albert Dros kent als geen ander de geheimen van de landschapsfotografie en deelt deze graag met je in dit boek Wowscapes. Je leest alles over de perfecte voorbereiding, de werkwijze in het veld, de rol van het weer en het licht, en de mogelijkheden van de nabewerking. Talloze voorbeelden uit binnen- en buitenland tonen alle stappen tot in detail, zodat ook jij straks kunt zeggen: WOW.

Doe mee met de Photo Challenge ‘De WOWfactor’

De wedstrijdvoorwaarden zijn gelijk gebleven:

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto mag uitsluitend gemaakt zijn binnen de inzendperiode (‘archiefbeelden’ komen niet aanmerking), deze fotowedstrijd heet niet voor niets een Photo Challenge.

Aan jullie dus de uitdaging om de jury te verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste foto’s binnen het thema “WOWfactor” naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

  • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
  • Foto’s die niet aantoonbaar gemaakt zijn tussen 20 januari 2020 tot en met 22 maart 2020 doen niet mee
  • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
  • Alleen jpg’s
  • Langste zijde is minimaal 3000 px
  • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 Mb
  • Geen kaders om de foto’s
  • Geen watermerken of copyrights
  • Insturen kan tot en met zondag 22 maart 2020
  • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Deze Photo Challenge is gesloten !!!Voor een inspirerend overzicht van de inzendingen tot nu toe klik je hie


Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: