Menu

Onderdeel van Pixfactory

Photo Challenge ‘Droogte’

'Mooi weer' heeft ook een keerzijde want Nederland ervaart één van de droogste zomers van de afgelopen eeuw. Vennen verdrogen en het waterpeil in sommige rivieren is historisch laag. Het is duidelijk dat de natuur het niet makkelijk heeft. Maar het is ook weer niet alleen kommer en kwel. Droogte biedt ook kansen aan de natuur en aan natuurfotografen.
droogte
De klokvormige doosvrucht van het Bilzekruid springt open bij droogte. Fotograaf: Jaap Schelvis

Droogte

Neem een extra flesje water mee in je rugzak en ga op stap in de droge natuur. Je zult zien dat bekende landschappen er opeens anders uitzien. Verdroogde bloemen en planten leveren sfeervolle stillevens en vogels en andere dieren zoeken naar water op plaatsen waar je ze anders niet verwacht. Zelfs de zomerpaddestoelen zijn extra fotogeniek met scheuren in hun hoed!

Verras ons met je droogste en mooiste foto’s en win!

Prijzen voor de Photo Challenge Ogen

Er zijn weer verschillende mooie prijzen te winnen die beschikbaar gesteld zijn door onze sponsors. Voor deze Photo Challenge hebben we de volgende prijzen:

1e prijs

De hoofdprijs is de perfecte foto rugzak voor natuurfotografen en wereldwijd een van de meest geliefde en verkochte. De Mindshift Backlight 36L uitvoering in het groen beschikbaar gesteld door Transcontinenta.

De Mindshift Backlight 36L is zeer licht van gewicht, maar biedt enorm veel ruimte en gebruiksgemak. In het grote hoofdvak (wat uiteraard geheel naar eigen wens is in te delen) past makkelijk een volledige foto-uitrusting met twee bodies en een telelens tot 600mm. Daarnaast heeft de rugzak ook een fors voorvak voor bijvoorbeeld dagelijkse spullen of jas of trui.

Ruimte genoeg voor iedere foto-uitrusting in de Mindshift Backlight 36L.

Mindshift rugzakken zijn oerdegelijk en uiteraard weersbestendig. Dat het een high-end rugzak is, kan ook niet anders omdat Mindshift een dochteronderneming is van Think Tank. Bijzonder is de toegang via de achterkant zodat de tas niet op een natte of vieze ondergrond gelegd hoeft te worden voor het pakken van camera en objectieven. De tas blijft op de heup hangen en roteert naar voren.

Nooit meer je rugzak in de modder door het slimme rotatie-systeem.

Als hoofdprijs stelt Transcontinenta B.V., als Mindshift distributeur voor de Benelux, een Mindshift Backlight 36L in groene uitvoering beschikbaar ter waarde van € 329,00 (de rugzak is ook leverbaar in een 18 en 26 liter uitvoering).
Voor voor meer informatie over de Mindshift producten klik hier.

2e prijs

Beschikbaar gesteld door CEWE is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

3e prijs

Beschikbaar gesteld door Landschap VZW is een dagticket naar keuze voor het Lowland Photo Festival 2018.
Tijdens het weekend van 8 en 9 december 2018 strijken opnieuw duizenden natuurfotografen neer in Kinepolis Antwerpen om er te genieten van het dagvullende lezingenprogramma van beroemde natuurfotografen uit binnen- en buitenland, van de prachtige exposities natuurfotografie met honderden werken én van de grootse natuur- en fotografiebeurs boordevol demo’s en workshops.

Lowland Photo Festival – 8 & 9 december 2018 – Kinepolis Antwerpen met o.a. Hannes Lochner (SA), Alex Mustard (GB), Audun Rikardsen (NO)…

 

Doe mee met de Photo Challenge ‘Droogte’

De wedstrijdvoorwaarden zijn gelijk gebleven:

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto is bij voorkeur gemaakt tijdens de inzendperiode (‘archiefbeelden’ van > 3 jaar oud komen niet aanmerking).

Het mooiste is natuurlijk wanneer je de jury kunt verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Dus bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste, droogste foto’s naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

 • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
 • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
 • Alleen jpg’s
 • Langste zijde is minimaal 3000 px
 • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 Mb
 • Geen kaders om de foto’s
 • Geen watermerken of copyrights
 • Insturen kan tot en met zondag 16 september 2018
 • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Deze Photo Challenge is inmiddels gesloten en de winnaars vind je hier.

9 reacties

 1. Help,
  Probeer sinds 5 sept een foto up te loaden maar krijg elke keer deze meldingen:
  Er is een fout opgetreden bij het uploaden van het bestand.
  Een of meer velden bevatten een fout. Graag corrigeren en opnieuw proberen.

  Velden en foto voldoen aan de gestelde eisen.
  Wat moet ik doen om de foto’s te kunnen uploaden?
  Vriendelijke groet, Ed

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

9 reacties

 1. Help,
  Probeer sinds 5 sept een foto up te loaden maar krijg elke keer deze meldingen:
  Er is een fout opgetreden bij het uploaden van het bestand.
  Een of meer velden bevatten een fout. Graag corrigeren en opnieuw proberen.

  Velden en foto voldoen aan de gestelde eisen.
  Wat moet ik doen om de foto’s te kunnen uploaden?
  Vriendelijke groet, Ed

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: