Menu

Onderdeel van Pixfactory

Photo Challenge ‘Herfstsferen’

Na al het saaie blauw hebben we nu weer volop sfeer in de natuur. In de nachten koelt het voldoende af voor mist, storingen brengen dreigende luchten, door de droogte hangen er al volop felgekleurde bladeren aan de bomen en de eerste paddestoelen steken hun fraaie hoedje al boven de grond. Kortom, aan sfeer geen gebrek. Weet jij de sfeer van de herfst het best te pakken, dan maak je weer kans op mooie prijzen!
herfstsferen
Fotograaf: Bob Luijks

Prijzen voor de Photo Challenge Herfstsferen

Er zijn weer verschillende mooie prijzen te winnen die beschikbaar gesteld zijn door onze sponsors. Voor deze Photo Challenge hebben we de volgende prijzen:

 

Hoofdprijs

De 1e prijs ter waarde van €449,00 is de nieuwe NiSi Benelux Landscape set, beschikbaar gesteld door Transcontinenta. NiSi produceert al jarenlang hoogwaardige fotografische apparatuur en glazen filters die door professionele fotografen en cineasten over de hele wereld worden ingezet voor het realiseren van hun creatieve werk.

De NISI Benelux Landscape set biedt je alles wat je nodig hebt om met professionele filters aan de slag te gaan. Fotograaf: Michel Lucas

Geheel nieuwe NiSi Benelux Landscape Set

Voor fotografen die serieus aan de slag willen om hun opnamen naar een hoger niveau te tillen, en naast een betere en gebalanceerde belichting, ook aan de slag willen met zeer lange sluitertijden en krachtige kleuren, is er de geheel nieuwe NiSi Benelux Landscape Set. Deze set zal vanaf oktober dit jaar te koop zijn en biedt alles wat je nodig hebt voor professionele en spectaculaire landschap- en natuuropnamen:

 • 1x NiSi Glass 100x100mm Nano Multicoated IR ND1000 (10 stop) filter
 • 1x NiSi Glass 100x150mm Nano Multicoated Medium GND8 (3 stop) filter
 • 1x NiSi V5 Pro metalen filterhouder met 82mm hoofdadapterring
 • 1x set NiSi Filter adapterringen van 77, 72 en 67mm
 • 1x NiSi PRO CPL filter (polarisatie)
 • 1x NiSi ALL-In-One opberg etui voor zowel de V5 Pro houder, CPL filter, set adapterringen en maximaal 8
  filters.
 • 1x NiSi filterreinigingsdoek
 • 1x NiSi Filterhandboekje met tips
De IR-technologie maakt het mogelijk levensechte kleuren vast te leggen zonder storende kleurzweem, zelfs bij het combineren van meerdere ND filters blijG de kleur neutraal. Fotograaf: Martijn Kort
Een bijkomend voordeel bij gebruik van de professionele NiSi CPL polarisatiefilters is dat de kleurverzadiging en het contrast verhoogd worden, voor een spectaculair “zonnebril” effect. Fotograaf: Harmen Piekema

Mogelijkheden met de NiSi Benelux Landscape Set

 • Zeer fraaie wolkenluchten zonder uitgebleekte delen
 • Krachtige zonsopkomsten en zonsondergangen met details in de lucht tot vlak rond de zon
 • Een perfect uitgebalanceerde landschapsopname met een goede belichte voorgrond én lucht
 • Een blik in de wereld onder het wateroppervlak, zonder storende reflecties
 • Een vloeiende weergave van de zee, rivieren, beken en stroompjes
 • Een vervaagde en uitgewaaierde weergave van wolken
 • Sterk vervagen of zelfs onzichtbaar maken van mensen in de opname door zeer lange sluitertijden

 

Onderstaande galerij geeft een indruk van deze fraaie filterset en toont een aantal voorbeeldfoto’s die er mee gemaakt zijn.

Meer weten over de professionele NiSi filters?

Het NiSi assortiment professionele filters is veel uitgebreider dan we hier vermelden. Op nisifiltersbenelux.com staat niet alleen het gehele assortiment, maar ook tips van de NiSi ambassadeurs wiens foto’s je ook hier ziet, een overzicht van erkende NiSi dealers, en de mogelijkheid om vragen te stellen aan de NiSi experts. Ga voor dagelijkse inspiratie en nieuws naar Facebook.com/ nisifiltersbenelux

2e prijs

Beschikbaar gesteld door CEWE is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

3e prijs

Beschikbaar gesteld door PiXFACTORY is het bijzondere fotoboek OИDERSTEBOVEN van Ronald Hofmeester. Het ene moment diepzinnig, dan weer lichtvoetig, maar steeds is het de combinatie van bijzondere beelden met de teksten van Ronald die er voor zorgen dat je doorbladert en vooral geniet van wat je verder leest en ziet.

altijd verhuizend - glijden ogen op steeltjes - zwaarmoedig voorbij
altijd verhuizend – glijden ogen op steeltjes – zwaarmoedig voorbij

Het boek is een ode aan de gewone natuur om de hoek. Er is een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Vlinders, vogels, libellen, bloemen, spinnen, paddenstoelen, afgevallen bladeren, de jaargetijden; het komt allemaal voorbij. Soms in lichte beelden, dan weer donker, soms close-up dan weer in zijn omgeving, soms registrerend dan weer abstract. Maar altijd creatief, soms kunstzinnig en altijd vanuit een andere invalshoek.

 

Doe mee met de Photo Challenge ‘Herfstsferen’

De wedstrijdvoorwaarden zijn gelijk gebleven:

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto is bij voorkeur gemaakt tijdens de inzendperiode (‘archiefbeelden’ van > 3 jaar oud komen niet aanmerking).

Het mooiste is natuurlijk wanneer je de jury kunt verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Dus bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste foto’s van ogen naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

 • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
 • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
 • Alleen jpg’s
 • Langste zijde is minimaal 3000 px
 • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 Mb
 • Geen kaders om de foto’s
 • Geen watermerken of copyrights
 • Insturen kan tot en met zondag 18 november 2018
 • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Deze Photo Challenge is inmiddels gesloten en de winnaars vind je hier.

12 reacties

 1. Ook ik zie mijn foto’s niet terug.
  Jammer.
  Ik weet niet meer of ik terugkoppeling heb gekregen.
  Maar zeker weten dat ik ze gestuurd heb.
  Groet,
  Miek

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

12 reacties

 1. Ook ik zie mijn foto’s niet terug.
  Jammer.
  Ik weet niet meer of ik terugkoppeling heb gekregen.
  Maar zeker weten dat ik ze gestuurd heb.
  Groet,
  Miek

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: