Menu

Onderdeel van Pixfactory

Photo Challenge ‘Koud’

De Photo Challenge 'Nachtfotografie' loopt nog tot midden januari en toch nu een aankondiging van een nieuwe Photo Challenge 'Koud'. Hoe zit dat precies? 'Nachtfotografie' is nog de laatste van de oude reeks en 'Koud' de eerste van de serie Photo Challenges nieuwe stijl. In dit artikel lees je meer over de mooie prijzen en de publicatie in het Natuurfotografie Magazine van de winnende foto's.
Koud
Met een stam-omtrek van zes meter is de monumentale Rode Beuk achter Steenhuis Iwema de grootste boom in de provincie Groningen. Fotograaf: Jaap Schelvis

Wat is er nieuw aan de Photo Challenge?

Met ingang van 2018 verandert er het een en ander wat betreft de Photo Challenges. Zo zal er niet meer sprake zijn van een maandelijkse opdracht, maar krijgen jullie voortaan 2 maanden de tijd om de mooiste foto’s te maken binnen het thema. Reden hiervoor is dat de winnende foto’s met ingang van deze challenge gepubliceerd zullen worden in het Natuurfotografie Magazine. Omdat de inzendingen dus geschikt moeten zijn voor drukwerk mogen de bestanden ook flink groter zijn (tot 3 Mb) en hanteren we nu een minimum van 3000 px voor de langste zijde van de foto.

De overige voorwaarden blijven gelijk; je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet passen binnen het thema van de lopende challenge en de opname is bij voorkeur gemaakt tijdens de inzendperiode (‘archiefbeelden’ van > 3 jaar oud komen niet aanmerking).

Nieuwe Challenge, nieuwe prijzen!

In plaats van een prijs aan het eind van het jaar zijn er nu bij iedere challenge verschillende mooie prijzen te winnen beschikbaar gesteld door onze sponsors. Voor de eerste wedstrijd van 2018 hebben we de volgende prijzen:

Samyang 300mm mirror f6.3 Sony E (Black).

1e prijs

Beschikbaar gesteld door Transcontinenta is de Samyang 300mm UMC CS ter waarde van € 349,00. De Samyang 300mm F6.3 UMC CS is een compact spiegel tele-objectief geschikt voor natuur-, landschap- en astrofotografie. Het is ontworpen voor zowel DSLR- als voor mirrorless camera’s met een APS-C sensor. Deze prijs is beschikbaar voor de volgende vattingen: Canon EOS, Nikon F, Sony α, Four Thirds, Sony E, Fujifilm X, Canon M en Micro Four-thirds. Onderstaande galerij geeft een indruk van dit bijzondere objectief en toont een aantal foto’s die er mee gemaakt zijn.

2e prijs

Beschikbaar gesteld door CEWE is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

3e prijs

Beschikbaar gesteld door PiXFACTORY is een boek naar keuze uit het ruime aanbod van de webshop.

Photo Challenge ‘Koud’

Genoeg over de prijzen en terug naar onze uitdagende fotowedstrijd! We weten natuurlijk niet wat de komende winter ons gaat brengen wat betreft weer of temperatuur. Dat hoeft uiteraard geen belemmering te zijn om foto’s te maken binnen het thema ‘Koud’. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van open landschappen met een striemende wind tot abstracte macrofoto’s van een flinterdun laagje rijp. Of wat te denken van kleumende vogels of andere dieren die elkaars gezelschap zoeken om warm te blijven. En wie weet krijgen we wel een ‘ouderwetse’ winter met pakken sneeuw en prachtig ijs!

Het mooiste is natuurlijk wanneer je de jury kunt verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Dus bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je koudste foto’s naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

 • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
 • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
 • Alleen jpg’s
 • Langste zijde is minimaal 3000 px
 • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 Mb
 • Geen kaders om de foto’s
 • Geen watermerken of copyrights
 • Insturen kan tot en met maandag 15 januari 2018
 • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Deze Photo Challenge is nu gesloten, de winnaars worden binnenkort bekendgemaakt zowel hier op de site als in het Natuurfotografie Magazine. Inmiddels staat de volgende uitdaging ‘Stadsnatuur‘ ook al weer voor jullie klaar!

13 reacties

  1. De winnende foto’s van deze Photo challenge zijn eerst te bewonderen in het volgende nummer van het Natuurfotografie Magazine. Daarna zullen ze uiteraard ook hier op de site gepubliceerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

13 reacties

  1. De winnende foto’s van deze Photo challenge zijn eerst te bewonderen in het volgende nummer van het Natuurfotografie Magazine. Daarna zullen ze uiteraard ook hier op de site gepubliceerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: