Menu

Onderdeel van Pixfactory

Photo Challenge “In de spotlight”

Zonder licht geen fotografie. Meelicht of tegenlicht, hard of zacht... Licht is ons belangrijkste gereedschap.
Fotograaf: Jowan Iven

Licht

Met licht bepaal jij het resultaat. Je kunt onder- of overbelichten en zo een duistere of juist sprookjesachtige sfeer creëren. Onderwerpen waar het licht op valt trekken direct de aandacht van de kijker. Ook hier kun je mee spelen. Wij zijn benieuwd naar jouw manier om je onderwerp ‘In the spotlight’ te zetten! Verras ons met jouw verlichte onderwerp en win mooie prijzen.

Let op: alle foto’s die je inzendt voor deze Photo Challenge moeten daadwerkelijk gemaakt zijn binnen de inzendperiode van 22 juli tot en met 22 september 2019. Oudere foto’s uit je archief mogen dus niet meedoen!

1e prijs voor de Photo Challenge “In de spotlight”

NiSi Circular Professional Filter Kit

Als hoofdprijs stelt Transcontinenta de meest uitgebreide set beschikbaar, de NiSi Circulair Professional Kit, in de maten 82, 77, 72 of 67mm. In een fraaie etui neem je de vier meest gebruikte filters mee de natuur in: UV , Ti Enhanced CPL, Natural Night en ND1000. Al deze filters zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit optisch glas en voorzien van vuil en vochtwerende coatings. Ook reflecties worden tot een minimum teruggebracht.

NiSi is wereldwijd bij de meeste fotografen bekend om hun hoogwaardige professionele vierkante filters voor de fotografie en voor gebruik bij cine producties. De diverse NiSi filterhouders zoals de M75, V6 en S5 bieden een passende oplossing voor filters van 75, 100 en 150mm. Toch komt het wel voor dat een fotograaf geen mogelijkheid heeft om met volle bepakking te reizen. Dan zijn ronde (schroeffilters) een ideale oplossing. NiSi heeft een aantal professional filterkits met diverse ronde filters die gebruikt kunnen worden voor talloze onderwerpen.

NiSi PRO Nano HUC UV ultra-dunne filters maken gebruik van een dubbelzijdige, multi- coating lenstechnologie die gemaakt zijn van hoogwaardig Japans ultraviolet absorptie glas. Het verzekert hoge transmissie en een zeer gladde oppervlakte die onnodige reflectie voorkomt. Het frame is gemaakt van messing met behulp van zeer nauwkeurig messing gefreesd messing. De NiSi PRO Nano HUC Nano UV heeft een exclusieve creatieve “U”-type Nano coating en een geharde waterdichte coating.

Het UV-filter is ook nuttig als een algemeen beschermend filter om te allen tijde op objectieven te laten zitten. Filters helpen stof en vocht bij het binnendringen van uw lenselement te verminderen en bieden extra bescherming in het geval van druppels of situaties waar krassen kunnen ontstaan.

NiSi TI enhanced CPL filter Fotograaf: NiSi

Het geavanceerde NiSi Ti Enhanced CPL circulair polarisatie filter heeft een hoger polariserend vermogen dan een standaard polarisatiefilters en kan een bijna volledige polarisatie bereiken van 99.95%. Dit is mogelijk door het gebruik van een Nitto polariserende laag. Hierdoor is de kleurverzadiging en het contrast hoger bij landschapsopnamen. Het Nisi Enhanced CPL filter heeft ook een egaler en tot in de hoeken werkend effect, dit is duidelijk zichtbaar bij bij (ultra)groothoekobjectieven. De titanium frame is licht van gewicht en zeer duurzaam, kan niet roesten en wordt veel gebruikt in de ruimtevaart en vliegtuigindustrie. Tot slot heeft het ook een sterkere vermindering van de aanwezige heiigheid en is het filter voorzien van een Nano coating waardoor vuil en vocht niet hecht aan het lensoppervlak.

NiSi Natural Night Filter Fotograaf: Harmen Piekema

NiSi Natural Night Filter

Tussen kwikdamp, natrium, lage CRI-straatverlichting, zijn er veel ongewenste golflengten van licht die de nachtelijke hemel vervuilen. De gloed die hieruit voorkomt kan ervoor zorgen dat je camera de lucht niet goed kan zien en hierdoor kunnen je nachtopnamen beïnvloed worden. NiSi heeft speciaal hiervoor het Natural Night Filter gemaakt om de meest voorkomende golflengten van lichtvervuiling te blokkeren. Hierdoor krijgen stadsgezichten of landschapsfoto’s met de sterrenhemel niet alleen weer een natuurlijke kleur, maar worden ook veel meer details zichtbaar in de opname.

Kenmerken NiSi Natural Night Filter:

 • Blokkeert lichtgolven van veelvoorkomende bronnen van lichtvervuiling.
 • Perfect voor nachtelijke scènes en astrofotografie.
 • Dubbelzijdige en meerlaagse coating.
 • Waterbestendige en oliebestendige Nano-coating.
 • Ultra lage reflectie.
NiSi HUC IR ND1000 (10 Stops). Fotograaf: Michel Lucas

NiSi HUC IR ND1000 (10 Stops)

De NiSi ND filters staan voor kwaliteit zonder compromissen. Het stromen van water; van een beek tot een enorme waterval, de beweging van wuivend riet, de voorbijglijdende wolken en andere bewegingen in landschap en natuur, krijgen een bewogen en ‘dromerig’ aanzien als je (zeer) lange sluitertijden kunt instellen. En daarmee bedoelen we secondenlang, tot soms wel een minuut, afhankelijk van de helderheid van het moment. Met donkergrijze ND filters (Neutral Density) blokkeer je het licht zodat je overdag toch met lange sluitertijden kunt werken.

De NiSi Nano-gecoate IR- ND filters zijn gemaakt van hoge definitie optisch glas en voorzien van dubbelzijdige vocht- en vuilwerende Nano Coating. Ze maken een langere belichtingstijd mogelijk om zo oneindige creatieve mogelijkheden te kunnen bieden. De NiSi coating en IR-technologie maakt het mogelijk levensechte kleuren vast te leggen zonder kleurzweem.

Ga voor meer informatie over NiSi filters naar: www.nisifiltersbenelux.com of volg NiSi op

www.facebook.com/nisifiltersbenelux. Vergeet ook niet om de meest recente NiSi brochure hier te downloaden als PDF.

 

2e prijs voor de Photo Challenge “In de spotlight”

Beschikbaar gesteld door CEWE is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

 

3e prijs voor de Photo Challenge “In de spotlight”

Een fotografie workshop naar keuze te doen t.w.v. € 69,- van Natuurfotoworkshop.nl. Beschikbaar gesteld door PiXFACTORY.

Kun je niet wachten om de natuur in te gaan en het perfecte plaatje te schieten? Op deze Ga met ons mee! Je leert betere foto’s maken tijdens een gezellig dagje uit.

Foto Workshop: Fotografisch kijken op de Veluwezoom XL

Hieronder een overzicht van onderwerpen en aanbod workshops.

Er zijn workshops over verschillende onderwerpen:

Avond-, nacht- en architectuurfotografie; Creatieve natuurfotografie; Dierenfotografie; Filtergebruik; Fotocoach; Fotografisch kijken; Landschapsfotografie; Macrofotografie; Nachtfotografie; Natuurfotografie; Paarse heide; Reisfotografie; Veluwse Fotodag; Vogelfotografie; Voorbereiding op safari; Wildfotografie; Zwart-wit fotografie; Reptielen.

Voor meer informatie over de natuurfotoworkshops zie: https://natuurfotoworkshop.nl/onderwerpen/

Doe mee met de Photo Challenge ‘In de spotlight’

De wedstrijdvoorwaarden zijn gelijk gebleven:

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto mag uitsluitend gemaakt zijn binnen de inzendperiode (‘archiefbeelden’ komen niet aanmerking), deze fotowedstrijd heet niet voor niets een Photo Challenge.

Aan jullie dus de uitdaging om de jury te verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste foto’s binnen het thema “In de spotlight” naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

 • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
 • Foto’s die niet aantoonbaar gemaakt zijn tussen 22 juli en 22 september 2019 doen niet mee
 • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
 • Alleen jpg’s
 • Langste zijde is minimaal 3000 px
 • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 Mb
 • Geen kaders om de foto’s
 • Geen watermerken of copyrights
 • Insturen kan tot en met zondag 22 september 2019
 • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Voor een inspirerend overzicht van de inzendingen tot nu toe klik je hier.


Deze Photo Challenge is gesloten, de nieuwe uitdaging staat voor jullie klaar!

3 reacties

 1. Onder het kopje ‘Doe mee met de Photo Challenge ‘In de spotlight’’ moet neem ik aan het thema “In de spotlight” staan en niet het thema “Kleine natuurwonders”…?

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

3 reacties

 1. Onder het kopje ‘Doe mee met de Photo Challenge ‘In de spotlight’’ moet neem ik aan het thema “In de spotlight” staan en niet het thema “Kleine natuurwonders”…?

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: