Menu

Onderdeel van Pixfactory

Waar let je op bij het kopen van een verrekijker?

Ben je op zoek naar een verrekijker? Wanneer je een goede verrekijker koopt heb je daar voor lange tijd plezier van. Het is belangrijk om te weten op welke punten je moet letten om de juiste verrekijker aan te schaffen. De belangrijkste drie punten bespreken we in de artikel.

1. Rust tijdens het kijken

Het belangrijkste is de rust die je ervaart tijdens het kijken door de kijker. Hoe meer je ogen en hersenen moeten werken tijdens het kijken hoe minder rust je hebt. Dit wordt beïnvloed door:

  • De totale lichttransmissie
  • Scherpte
  • Trillingen

Om te bekijken welke verrekijker het meeste rust geeft kun je het beste simpelweg testen. Door fysiek de verrekijker in handen te hebben kom je erachter door welk soort verrekijker je het fijnst kijkt.

2. De kwaliteit van het glas en de coatings

De kwaliteit van het glas en de coatings van de verrekijker hebben grote invloed op vooral de lichttransmissie. Een kijker van hogere kwaliteit kan in situaties met minder lichtsterkte beter presteren dan een kijker met lage kwaliteit glas of coatings. Het hangt af van wanneer je de verrekijker wil gebruiken of het nodig is om voor de hogere kwaliteit te gaan.

3. De helderheid en lichtsterkte

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de helderheid en lichtsterke van de verrekijker. Dit wordt o.a. bepaald door de diameter van de voorste lens. Dit wordt als tweede genoemd in de naam van de kijker. 8×42 is een verrekijker met een diameter van 42mm in de voorste lens. Dit heeft invloed op o.a. de uittredepupil, lichtsterkte en het schemergetal.

Meer informatie hierover kun je hier vinden.

CameraNU.nl helpt je graag met de keuze voor een kijker

CameraNU.nl is dé verrekijkerspecialist van Nederland. Bij ons vindt je allerlei kijkers in het assortiment, in iedere prijsklasse en van Bynolyt, Nikon of Vortex tot Carl Zeiss, Leica en Swarovski! In hun winkel op Urk is er een testcentrum ingericht met meer dan 300 kijkers op voorraad. Hier kun je een verrekijker op je gemak uitproberen, want je persoonlijke beleving is misschien nog wel belangrijker dan de specificaties.

Kijk hier voor alle tips over verrekijkers.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: