HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

PiXFACTORY neemt Natuurfoto magazine over

Ruim vijf jaar geleden zijn Jan en Marjan Vermeer gestart met natuurfoto magazine. Vanaf de lancering heeft het magazine een stevige positie verworven in het bladenlandschap. Het unieke magazine richt zich vanaf het begin op de fotograferende natuurliefhebbers, een doelgroep die nog steeds groeit. Na een voorzichtige start in de losse verkoop is twee jaar geleden begonnen met een bredere verspreiding en ligt natuurfoto magazine in alle grotere boekhandels en kiosken in Nederland en België.

redactie_natuurfotografie_magazine
De nieuwe redactie van Natuurfotografie Magazine is enthousiast aan het werk. V.l.n.r.: Roeselien Raimond, Bob Luijks, Arno ten Hoeve en Daan Schoonhoven.

Om de positie van het magazine verder te verstevigen is het wenselijk meer online activiteiten te ontwikkelen, fotowedstrijden en events te organiseren, zodat er een brede community van natuurfotografen ontstaat.

PiXFACTORY heeft al deze activiteiten in de afgelopen jaren succesvol ontwikkeld met onder andere Natuurfotografie.nl, Birdpix, de Groene Camera, Natuurfotoworkshop, PiXperience en een succesvolle uitgeverij.

De relatie tussen natuurfoto magazine en PiXFACTORY is altijd zeer collegiaal en hartelijk geweest. Vanuit deze relatie zijn er de afgelopen maanden gesprekken gevoerd waarbij is besloten dat vanaf 1 januari 2018 natuurfoto magazine door PiXFACTORY wordt overgenomen. Tegelijkertijd met de overname nemen Jan en Marjan Vermeer afscheid van het magazine. Fotograaf Jan Vermeer gaat zich weer volledig richten op zijn grote passie: fotografie.

Volgens Marjan en Jan zijn de abonnees in goede handen bij PiXFACTORY: “De synergie die nu ontstaat geeft volop cross mediale mogelijkheden en ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Zowel abonnees als adverteerders profiteren hiervan”.

Daan Schoonhoven is verheugd met deze stap: “natuurfoto magazine past goed in het portfolio van PiXFACTORY. Het magazine gaat de verbindende schakel worden in al onze activiteiten en versterkt ons bereik onder natuurfotografen. We hebben ongelooflijk veel zin om er een nóg beter magazine van te maken”.

Het eerste nummer dat gemaakt wordt door de nieuwe redactie van PiXFACTORY valt half februari 2018 op de mat.

Jan_Vermeer_natuurfotograaf
Jan Vermeer gaat zich weer helemaal toeleggen op zijn grote passie: natuurfotografie.

Deel dit artikel


7
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
 1. Door Chantal van Dooren op 22 november 2017 om 12:20

  Gefeliciteerd en heel veel succes!

 2. Ik geef het toe het is een verrassing voor mij, maar ik ben lid van “Natuurfoto Magazine” en blijf ook lid. Mooie uitdaging voor Daan en zijn team om de kwaliteit van het blad te behouden of nog te verbeteren. Wens jullie veel succes.

 3. Door Douwe Struiksma op 21 november 2017 om 15:49

  Dat kan een mooi vervolg worden op het prachtige initiatief van Jan en Marjan. Felicitaties aan het nieuwe team. Dat moet mooie en uitdagende kansen opleveren, veel succes ermee 🙂

 4. Bedankt voor je reactie Jan, Paul en Bianca.
  @ Jan: in elk nummer zal een interview komen met een bekende fotograaf en daarnaast een portfolio van een (buitenlandse) bekende fotograaf.
  We gaan ons uiterste best doen er nog een beter magazine van te maken.

 5. Heel veel succes aan het nieuwe team. Het is een van mijn favoriete bladen aan jullie om dit zo te houden ? gaat vast lukken. Jan en Marjan bedankt voor de afgelopen jaren en veel plezier met het fotograferen. Groetjes Bianca

 6. Door Paul Vandendriessche op 18 november 2017 om 21:19

  Succes aan het nieuwe team Roeselien, Bob, Arno en Daan, maar ook felicitaties aan Jan en Marjan Vermeer om dit prachtige magazine op te richten en te maken tot wat het nu is, een kwalitatief en luxueus natuurfoto magazine met tal van interessante artikels, rubrieken en prachtige foto’s. Ik ben zeker dat de toekomstige online activiteiten, events fotowedstrijden , … de populariteit van dit magazine nog verder kunnen doen toenemen.

 7. Succes met jullie nieuwe magazin
  Ben benieuwd
  Al jaren abonnee maar twijfelde om abonnement te verlengen
  Graag meer bekende fotografen en interviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *