Menu

Onderdeel van Pixfactory

Prints for Wildlife heeft een tweede editie gekregen

Na het grote succes van 'Prints for Wildlife' vorig jaar hebben initiatiefnemers Marion Payr en Pie Aerts besloten om hun actie dit jaar te herhalen, maar nu op een nog grotere schaal.
Prints for Wildlife
Met de actie 'Prints for Wildlife' wordt geld ingezameld voor de non-profit organisatie 'African parks'. Fotograaf: Pie Aerts

Hoe het begon

In 2020 is ‘Prints for Wildlife’ opgestart. De twee initiatiefnemers Marion Payr en Pie Aerts zochten tijdens de COVID-19 pandemie naar een manier om ‘African Parks’ te ondersteunen in hun werk. ‘African Parks’ is een non-profit organisatie die in opdracht van verschillende overheden 19 parken beheert en de lokale gemeenschappen hierin ondersteunt. Deze parken zijn verdeeld over 11 landen.

In 2020 heeft deze inzamelingsactie 120 fotografen samen gebracht, die allemaal geheel belangeloos hun beelden hebben gedoneerd voor de verkoop. In een maand tijd zijn er van deze foto’s ruim 6500 exemplaren verkocht, waardoor de opbrengst vorig jaar uitkwam op USD660,200.

Hoe het verder gaat

Doordat de COVID-19 pandemie ook in 2021 nog sterk aanwezig is en de reisbeperkingen nog groot zijn, hebben de initiatiefnemers dit jaar wederom besloten om de actie ‘Prints for Wildlife’ te starten. En dit jaar is het groter dan vorig jaar. Ruim 170 fotografen hebben zich aangesloten bij de actie. In beperkte oplage zullen er onder andere foto’s beschikbaar zijn van Steve Winter, Beverly Joubert, Ami Vitale, Brent Stirton, Clement Kiragu en David Lloyd.

Deze tweede editie van ‘Prints for Wildlife’ is geopend van 11 juli tot 11 augustus 2021. Van de opbrengst zal 100% ten goede komen aan ‘African Parks’ (na aftrek van print- en verwerkingskosten). De foto’s zijn via de online shop van ‘Prints for Wildlife’ verkrijgbaar voor USD100 per foto.

Meer informatie over deze actie vind je op https://www.printsforwildlife.org/

Voor meer informatie over African Parks: https://www.africanparks.org/

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: