Menu

Onderdeel van Pixfactory

Ron ter Burg in Beeld

Ron ter Burg is geboren in 1969, strategisch inkoper en parttime fotograaf van beroep.
Schapen in de mist tijdens een prachtige zonsopkomst
Schapen in de mist tijdens een prachtige zonsopkomst. Fotograaf: Ron ter Burg

Wie is Ron ter Burg?

Ron ter BurgRon begon in 1992 met fotograferen. In eerste instantie waren dit vakantiekiekjes, gemaakt met een compact camera. Na het zien van een documentaire van Martin Kers op de tv wist hij het zeker, hij wilde landschappen fotograferen. Sindsdien heeft dit altijd zijn passie gehad.

Ik ben een natuurmens in hart en nieren.

Ook is hij een flink aantal jaren secretaris geweest van een vereniging die eigenaar was van een stuk bos. Naast het secretariaat organiseerde hij het vrijwilligerswerk voor het onderhoud in het bos.

Door een goede compositie en mooi licht breng ik het landschap op zijn mooist in beeld.


Ik heb het al eerder gezegd; ik ben zelf geen landschapsfotograaf en heb dan ook niet zo’n uitgesproken mening over dit type fotografie. Maar als ik wil weten of landschapsfoto’s van hoge kwaliteit zijn, dan heb ik wél een perfecte meetmethode: Gaan mijn mondhoeken bij het zien van de foto’s onmiddellijk omhoog, dan zijn het goede platen! En dat was bij Rons beelden zeker het geval.
Ik begrijp ook direct waarom hij ooit uitgenodigd is voor het Healing Art Project. Niet dat ik me bij het werken aan dit stukje direct gehealed voelde, maar Rons foto’s zijn foto’s waar je direct ingezogen wordt en die een bepaald soort rust brengen.
Je ziet jezelf op een windstille ochtend over de heide lopen.
Je voelt de kalmte tussen de klaprozen.
Je ruikt het vocht op een mistige morgen met door ochtendzon beschenen schaapjes en je kunt je makkelijk voorstellen dat je daar zelf aan zee staat om de zon achter de horizon te zien zakken. Geen drukte, geen spektakel…maar harmonie en …rust… Ik word er blij van!

Apparatuur

  • Sony A7R
  • Sony A7Rii
  • Sony-Zeiss 16-35 f4
  • Sony-Zeiss 24-70 F7
  • Sony-Zeiss 70-200 F4

Portfolio

Strand Egmond aan Zee
Strand Egmond aan Zee. Fotograaf: Ron ter Burg

“Het in de natuur zijn vind ik altijd zeer ontspannend. De schoonheid van de natuur en met name het landschap in beeld brengen, zie ik als een grote uitdaging. Ik probeer altijd de emotie in de foto over te brengen, die ik tijdens het maken van de foto gevoeld en beleefd heb. Als dat lukt, is mijn foto geslaagd.”

Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa
Oudemolensche Diep bij Oude Molen. Fotograaf: Ron ter Burg
Witte Molen
Witte Molen. Fotograaf: Ron ter Burg

“Mijn eigen stijl zou ik typeren als rustgevende en inspirerende landschapsfotografie.

Noorwegen Olberg
Noorwegen Olberg. Fotograaf: Ron ter Burg
Mistige zonsopkomst Gasterense Duinen
Een mistige zonsopkomst in het natuurgebied de Gasterense Duinen. Fotograaf: Ron ter Burg

“In eerste instantie heb ik het proces van ‘op pad gaan en toevallige kiekjes maken’ naar ‘goed voorbereid, qua locatie, omstandigheden en eindresultaat’ doorgemaakt. Daarnaast heb ik door de jaren heen de technische kant qua compositie en beeldkwaliteit van de foto verbeterd.”

Waddenzee
Waddenzee. Fotograaf: Ron ter Burg
Noorwegen Arkasfjord
Noorwegen Arkasfjord. Fotograaf: Ron ter Burg

“Ik heb niet een bijzondere herinnering aan één speciale foto. Ik heb wel zeer bijzondere herinneringen aan de opdracht die ik het afgelopen jaar voor het Erasmus MC heb gedaan. Het was een enorme uitdaging om onder tijdsdruk een flinke serie foto’s te maken die ook nog eens aan zeer specifieke voorwaarden moesten voldoen. Ook het maken van de panorama’s was een grote uitdaging, maar het resultaat is dan ook schitterend geworden!”

Schapen in de mist tijdens een prachtige zonsopkomst
Schapen in de mist tijdens een prachtige zonsopkomst. Fotograaf: Ron ter Burg
Heide Bakkeveen
Heide Bakkeveen. Fotograaf: Ron ter Burg

“Ik zou dolgraag nog een keer naar Noorwegen terug willen om het prachtige landschap en het noorderlicht daar te fotograferen. Ook Peru staat hoog op mijn verlanglijstje.”

Klaprozen
Klaprozen. Fotograaf: Ron ter Burg

“Ik word geïnspireerd door mooie locaties, mooi licht en een mooie sfeer. Daarnaast vind ik mooie foto’s en verhalen van collega fotografen ook erg inspirerend. ”

 

Tip(s) van Ron:

  • Verdiep je in de technische kant van de fotografie. Probeer te ontdekken hoe je een speciale sfeer in je foto’s kunt krijgen. Ga er veel op uit en heb plezier!

Ron ter Burg

3 reacties

  1. Geweldig mooie foto’s van Ron ter Burg. Verschillende locaties van opname zijn mij bekend. Er gaat inderdaad rust uit van de foto’s.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

3 reacties

  1. Geweldig mooie foto’s van Ron ter Burg. Verschillende locaties van opname zijn mij bekend. Er gaat inderdaad rust uit van de foto’s.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: