HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Natuurfotografie agenda juni – juli 2021

Ook deze maand hebben we weer een agenda samengesteld met natuurfotografie activiteiten. In de natuurfotografie agenda juni – juli 2021 vind je dan ook weer verschillende ideeën die we voor jou hebben verzameld over onder andere aansprekende natuurfotografiewedstrijden, astronomische verschijnselen, wekelijkse en periodieke natuurfotografie challenges, evenementen en webinars.

Natuurfotografie agenda juni – juli 2021
Mistige zonsopgang in mijn local patch. Fotograaf: Yvon van der Laan

In de natuurfotografie agenda juni – juli 2021 hebben we weer een paar natuurfotografie exposities opgenomen. Alhoewel veel expositielocaties vanaf 5 juni jl. de deuren weer geopend hebben, is het wel verstandig eerst even op de website van de desbetreffende organisatie te kijken voor de laatste informatie over de openingstijden en regels.

Te bezichtigen natuurfotografie exposities

 • Kwetsbare natuur – VNF-Friesland

De einddatum van de foto-expositie Kwetsbare natuur van de Vereniging Natuurfotografen Friesland is verlengd. In verband daarmee loopt de expositie nu van 13 december 2020 tot en met 29 augustus 2021 in het Museum Heerenveen.
Meer informatie is te vinden op: Kwetsbare natuur – Museum Heerenveen.

 • National Geographic Spectacle

National Geographic Spectacle is een fototentoonstelling met een verzameling onvergetelijke beelden van onze bijzondere planeet. De tentoonstelling loopt van 1 mei 2021 – 30 januari 2022 in het Museon te Den Haag.
Meer informatie vind je op: National Geographic Spectacle – Museon.

Een beeld uit mijn project met het thema KWETSBAARHEID. Fotograaf: Rob Blanken

Workshops

De natuurfotografie workshops die Natuurfotografie.nl over het hele land organiseert zijn in verband met de corona maatregelen vooralsnog afgelast. Wil je meer weten over de workshops, dan vind je op onze workshoppagina, Natuurfotoworkshop.nl, het laatste nieuws.

Aangezien het op dit moment nog onduidelijk is wanneer de workshops weer opgestart kunnen worden, is het handig onze website in de gaten te houden. Bovendien is het mogelijk automatisch via email bericht te ontvangen wanneer we weer starten. Heb je interesse, vul dan je e-mailadres in bovenaan de pagina van Natuurfotoworkshop.nl.

Webinars

Ook ditmaal staan in de komende weken weer verschillende kosteloze, inspirerende natuurfotografie webinars op de agenda. Voor de maand juni staan namelijk de volgende webinars gepland:

 • Op 13 juni a.s. om 20.30 uur

Herhaling van het live webinar van 10 juni jl. “Wowscapes: spectaculaire landschapsfotografie”. Dit webinar wordt verzorgd door Albert Dros.

 • Op 15 en 17 juni 2021 om 20.30 uur

Webinar: “Natuurfotografie, een andere manier van kijken”. Dit webinar wordt verzorgd door Janneke van der Pol.

 • Op 22 juni 2021 om 20.30 uur

Webinar: “Lensbaby Rhapsody”. Dit webinar wordt verzorgd door Andrea Gulickx.

Meer informatie over de webinars en de links om je in te schrijven vind je op de pagina natuurfotografie webinars.  Op dit moment vind je op de pagina alleen de webinars van juni, maar aan het webinar overzicht worden regelmatig nieuwe webinars toegevoegd.

Tweede prijs Photo Challenge Symmetrie. Metagegevens: NIKON D5600 met 18-200 @ 18 mm; 1/8 sec bij f 6,3 ISO 450. Fotograaf: Enna Butte

Fotowedstrijden

We hebben weer verschillende aansprekende natuurfotografie wedstrijden voor je gevonden. Een selectie vind je hieronder.

 • Photo challenge Natuurfotografie “FROM DUSK TILL DAWN”

De periodieke photo challenge van Natuurfotografie.nl heeft deze keer het thema “From dusk till dawn”. Het themablok van Natuurfotografie Magazine neemt je mee van het laatste schemerlicht van het blauwe uurtje naar de nachtelijke duisternis. Deze Photo Challenge sluit daar op aan. We zijn op zoek naar dat magische, weinige licht. Het onderwerp is aan jou, zolang de foto maar gemaakt is in de periode ruim na zonsondergang tot ruim voor zonsopkomst. Verras ons en win mooie prijzen.
Je mag maximaal 3 foto’s insturen. De foto’s die je inzendt voor deze Photo challenge moeten daadwerkelijk gemaakt zijn tussen 1 januari 2019 tot en met zondag 25 juli 2021. Oudere foto’s uit het archief mogen dus niet meedoen.
Insturen kan tot en met zondag 25 juli 2021.
Klik hier voor meer informatie over en om mee te doen aan de Photo Challenge “From dusk till dawn”.

 • NPOTY 2021

De NPOTY 2021 is een Nederlandse wedstrijd voor natuurfotografie met een erg hoog niveau. Alhoewel er veel fotografen van verschillende nationaliteiten meedoen, moet je je daar niet door laten afschrikken; gewoon mee doen dus!
De uiterste inzend datum is 4 juli 2021.
Je kunt je aanmelden via de link: NPOTY.

 • IGPOTY, Macro Art

IGPOTY organiseert jaarlijks verschillende wedstrijden en het onderwerp van deze wedstrijd is Macro Art. Het wedstrijdniveau van Macro Art is hoog en voor 4 foto’s betaal je ongeveer Euro 15,–. Desondanks is de wedstrijd van IGPOTY een uitdaging om aan mee te doen.
Inzenden kan tot 29 juni 2021.
Je kunt je aanmelden via de link: IGPOTY, MACRO ART.

Eerste prijs Photo Challenge “Foto met een verhaal”. Metagegevens: Canon EOS 80D met 18 – 200 @ 145 mm; 1/2000 sec bij f 5.6: ISO 200. Fotograaf: Brenda Heyvaert

Wekelijkse natuurfotografie challenges

Wij organiseren iedere week op zowel facebook als Instagram foto challenges. Wil je graag eens mee doen, kijk dan eens op onze Facebook of Instagram pagina. Wordt jouw foto gekozen als mooiste van de week, dan wordt jouw foto geplaatst bij de bekendmaking op Facebook of Instagram. Ook maak je kans dat jouw foto in ons magazine komt te staan.

Astronomische verschijnselen

 • Donderdag 10 juni: gedeeltelijke zonsverduistering. Tussen ongeveer 11.15 uur en 13.30 uur zie je de maan voor de bovenste helft van de zon schuiven. Echter, wil je dit verschijnsel veilig bekijken gebruik dan wel een eclipsbril.
 • Nacht van zondag 20 op maandag 21 juni: kortste nacht
 • Maandag 21 juni: begin van de sterrenkundige zomer
 • Donderdag 24 juni: volle maan
 • Zaterdag 24 juli: volle maan

Wil je graag meer natuurfotografie inspiratie voor de maand juni? In onze natuurfotografie kalender vind je allerlei ideeën: natuurfotografie kalender van juni 2021.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *