HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Opening expositie Groene Camera

Gisteren is in het Museon de tijdelijke tentoonstelling van de Groene Camera 2019 geopend. Hier worden de foto’s van de winnaars en de runners-up van de Groene Camera 2019 per categorie tentoongesteld + natuurlijk de overall winnaar!
Lees onderaan dit artikel hoe je vrijkaartjes voor deze bijzondere foto-expositie kunt bemachtigen.

Groene Camera 2019
Een prachtig staaltje kijken van de fotograaf! De meerkoet, een oer-Hollandse vogel die je overal kunt aantreffen, zowel in de natuur en de stad. Juist dit maakt het moeilijk om daar als fotograaf een eigen draai aan te geven. Fotograaf: Luc Hoogenstein

Top van de Nederlandse natuurfotografie

Voor de Groene Camera 2019 werden meer dan zesduizend beelden ingezonden in negen verschillende categorieën. Indrukwekkende landschappen, dieren in actie, kleurrijke insecten en kunstzinnige beelden. De tentoongestelde foto’s vormen de top van de Nederlandse natuurfotografie.

Je bevindt je als kijker letterlijk tussen de paarden. Het nieuwsgierig snuffelende paard op de voorgrond geeft de foto een apart kader wat de betrokkenheid versterkt. De paarden lijken volkomen op hun gemak, slechts één exemplaar kijkt ons met een nieuwsgierig oog aan. Het grillige wolkenpatroon dat de ruimte tussen de paarden vult, geeft nog net dat tikkeltje extra. Fotograaf: Jacob Kaptein

Daan Schoonhoven, één van de initiatiefnemers van de Groene Camera, zegt over de tentoonstelling:

Het cliché luidt: een beeld zegt meer dan duizend woorden… Sprekende natuurfoto’s spelen een belangrijke rol in het versterken van het besef dat onze natuur mooi en bijzonder en daarom ook iets om zuinig op te zijn. Deze gedachte is mijn persoonlijke motivatie geweest om de natuurfotografieprijs de Groene Camera in het leven te roepen. In 2017 is de prijs voor het eerst uitgereikt…. Nederland telt wel 400.000 mensen die zich natuurfotograaf noemen! Velen van hen zijn geen professional, maar hun foto’s zijn wel van professioneel niveau. Dit verdient een eigen grote fotoprijs.

Hier onder een heel kleine selectie van de tientallen prachtige foto’s die in de expositie te bewonderen zijn:

Een overzicht van alle winnaars, runners-up en eervolle vermeldingen vind je hier.

 

Opening expositie van de Groene Camera 2019 in het Museon. Fotograaf: Daan Schoonhoven

Ook in 2020 wordt natuurlijk weer deze toonaangevende natuurfotowedstrijd georganiseerd. Foto’s voor de Groene Camera 2020 kunnen vanaf begin december worden ingestuurd.

Alle foto’s werden geprint door CEWE, de printpartner van de Groene Camera. Er is gekozen voor alu-dibond vanwege de uitstraling en de afwezigheid van elke vorm van spiegeling. Zowel het Museon als de winnaars zijn blij met de kwaliteit van dit print-procede.

PiXFACTORY mag een aantal vrijkaartjes voor het Museon weggeven om deze expositie te bezoeken. Wil je kans maken op twee vrijkaartjes? Plaats dan hier onder of op Facebook, Twitter of Instagram onder de post van dit bericht een leuke reactie! Winnaars krijgen bericht in de week van 20 mei.

 

 

Deel dit artikel


1
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. Door George Douenburg op 6 november 2019 om 10:03

    Laat ik de eerste zijn die aangeeft graag een bezoek te willen brengen aan de tentoonstelling van de Groene Camera 2019.
    De combinatie natuur en fotografie geeft mij veel voldoening, de tentoonstelling en het zien van werk van anderen is vaak een inspiratiebron voor mij en anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *