Menu

Onderdeel van Pixfactory

Vijf jaar “Photo Challenge”

Vijf jaar natuurfotografie.nl. Dat betekent ook: vijf jaar lang fotowedstrijden. Hoeveel winnaars zijn er dit lustrum al langs geweest en welke foto's zijn het meest bekeken? Een mooi moment om eens terug te blikken in deze rubriek met mooie en bijzondere beelden.
oehoe
Winnaar Photo Challenge 2016. Vliegende oehoe in tegenlicht. Fotograaf: Erik Veldkamp

Van Fotowedstrijd naar Photo Challenge

Foto’s zijn onmisbaar in de communicatie bij Natuurfotografie.nl en sociale media. De fotowedstrijd is daarom vanaf het begin een vast onderdeel van de website. De eerste versie heette: “foto van de week” en had geen thema. Na ongeveer één jaar ging de fotowedstrijd over in: “foto van de maand”. De frequentie en naam van de fotowedstrijd is in de afgelopen twee jaar veranderd in: “Photo Challenge”. Sinds die tijd worden winnende foto’s gepubliceerd in Natuurfotografie Magazine en is het een uitdaging om aan het thema te voldoen.

photo challenge
Winnaar maandfoto juli 2017. Intrigerend beeld van een juffer. Fotograaf: André Janssen

Bezoekers

In de afgelopen 5 jaar zijn:

  • 81 keer foto’s als winnaar uitgeroepen van de fotowedstrijden;
  • 357.732 keer alle winnende foto bekeken;
  • de oehoe en jaarwinnaar van 2016 is bij de uitslagen de meest bekeken foto (> 10.000 keer).

 

Winnaar Photo Challenge 2015 met een vliegende knobbelzwaan. Fotograaf: Michel Verhoeven

Drie maal een jaarwinnaar

De eerste drie jaren van de fotowedstrijden is naast een foto van de week en foto van de maand ook een jaarwinnaar gekozen. De knobbelzwaan, oehoe en nachtfotografie zijn de jaarwinnaar geworden van 2015, 2016 en 2017.

 

foto van de maand 2017
Winnaar Photo Challenge 2017 en foto van de maand, thema Nachtfotografie. Fotograaf: Roeli van Til

Natuurfotografie Magazine

Iedereen is trots als zijn of haar foto als winnend beeld wordt gekozen. De mooiste foto’s verdienen daarom ook gepubliceerd te worden. Elke twee maanden is er nu een Photo Challenge waarvan de winnaars en eervolle vermeldingen in Natuurfotografie Magazine komen te staan. Soms win je een mooie prijs en soms ben je blij als je foto in de selectie is opgenomen. Maar… vooral het enthousiasme om je foto in te sturen waar je trots op bent, is het belangrijkste om mee te doen. Sinds de invoering dat foto’s gemaakt moeten zijn in de periode van challenge worden we “onder lastige omstandigheden” vaak heel creatief.

Winnaar van de Photo Challenge “De WOWfactor”. Fotograaf: Bianca Blonk

Wedstrijdreglement

Het is jammer dat er elke keer zoveel ingestuurde foto’s door de jury naar de prullenmand worden verwezen. Veel foto’s worden afgewezen omdat ze niet voldoen aan de wedstrijd reglementen. Belangrijk is daarom rekening te houden met: Hoe moeten foto’s aangeleverd worden? Met hoeveel pixels? Welke termijnen worden gehanteerd? De vaste jury (met professionele en amateur fotografen) telt 13 personen, die onafhankelijk van elkaar de anoniem gemaakte foto’s beoordelen. Zoek je tips om ook een winnende foto te selecteren voor een Photo Challenge kijk dan hier.

Photo Challenge Droogte
1e prijs Photo Challenge ‘Droogte’. Fotograaf: Pierre Verhoeven

Sponsoring

Om de deelname aan een fotowedstrijd te stimuleren, mogen prijzen niet ontbreken. De laatste jaren worden de prijzen gesponsord door:

  • Transcontinenta importeur in de Benelux van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie;
  • CEWE Fotoservice met jarenlange ervaring en producten van alleen de allerhoogste kwaliteit;
  • PiXFACTORY is het moederbedrijf van de merken: Buiten-Beeld, Birdpix, Natuurfotografie.nl, Natuurfotoworkshop, Reisfotografie.nl, Fotoworkshop, Nederpix, PiXperience en Uitgeverij Birdpix.

 

foto van de maand
Winnaar foto van de maand december 2016. Perzikkruiduil. Fotograaf: Bert Veerman

Bedankt allemaal

Natuurfotografie.nl wil graag alle deelnemers bedanken voor hun geweldige inzendingen tijdens dit lustrum!

Ben je benieuwd naar alle winnaars van onze Photo Challenge in de afgelopen 5 jaar dan vind je hier al onze winnende foto’s op een rijtje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: