HOME < INSPIRATIE < INTERVIEWS
Interviews

Interview met Daan Schoonhoven over CreaPiXperience

Over twee weken is het zover: CreaPiXperience. Veertien ‘creatieve foto-cracks’ maken hun opwachting en geven praktische en inspirerende presentaties. We stellen organisator Daan Schoonhoven enkele vragen over dit evenement.

Interview met Daan Schoonhoven over CreaPiXperience
Fotograaf: Nico van Kappel

Waarom CreaPiXperience?
Ik zie de afgelopen jaren een groei in het aantal fotografen dat zich nadrukkelijk met creatieve natuurfotografie bezighoudt. De natuurlijke ontwikkeling van veel amateurfotografen gaat van registreren via kopiëren naar zelf creëren. Steeds meer fotografen zijn toe aan het zelf creëren van hun beelden. Met CreaPiXperience faciliteren we deze fotografen en iedereen die zich hierop verder wil toeleggen.

Welke sprekers moeten we zeker gaan zien?
Ha, het leuke van de opzet van PiXperience is dat alle fotografen hun eigen programma kunnen samenstellen. Er zijn vier zalen/programma’s die parallel aan elkaar lopen. Iedereen kan naar z’n eigen voorkeuren een programma samenstellen.
Als ik dan toch enkele namen moet noemen, kies ik voor twee minder bekende namen van twee bescheiden mannen waar ik heel enthousiast over bent: Nico van Kappel en Kees Siebesma. Kees maakt foto’s met een heel eenvoudige camera, maar zijn kijk op vogelfotografie is zo origineel! En Nico vind ik één van meest creatieve fotografen uit Nederland. Hij is zo veelzijdig en gedreven, onvoorstelbaar.

Waar ben je zelf enthousiast over?
We hebben nog niet eerder zoveel dames op het podium gehad. In de grote zaal is het 50% man en 50% vrouw, dat doet recht aan de bezoekers. Hier ligt de verhouding ook ongeveer zo.
Verder ben ik enthousiast over de opening: elk jaar beginnen we met dit hoogtepunt: honderden foto’s in snel tempo op negen schermen met fantastische muzikale omlijsting. Ik kan niet wachten.

PiXperience

Elke editie probeer je iets nieuws toe te voegen. Wat is het dit jaar?
Ja, het moet leuk en verrassend blijven. We zoeken dat in het thema, maar willen als het even kan ook iets nieuws toevoegen. Dit jaar is dat de crea workspace. Dit is een combinatie van een beurs met standhouders en allerlei onderwerpen die je ter plekke kunt fotograferen. Je kunt dit doen met je eigen camera (vergeet deze dus niet mee te nemen), maar je kunt ook allerlei apparatuur van de standhouders uitproberen, zoals lensbabies, Laowa-objectieven en allerlei nieuwe objectieven van Nikon en Canon.

En ik begreep dat je nog een verrassing in petto hebt?
Vorig jaar hebben we op PiXperience Natuurfotografie.nl gepresenteerd. Nu zullen we bij de afsluiting nog iets spectaculairs presenteren. Het zal opnieuw iets verrassend en vernieuwend zijn.

Zijn er nog plaatsen beschikbaar?
Er zijn nog enkele tientallen plaatsen beschikbaar. Net zoals voorgaande edities verwachten we dat het volledig volgeboekt zal zijn. Als je er bij wilt zijn, moet je dus niet te lang wachten.
De definitieve indeling is bekend, je kunt nu dus thuis als je dagplanning maken. Zie hiervoor de beschrijving van de verschillende programma’s onder het menu programma op www.pixperience.org

Ben jij op een eerdere editie van PiXperience geweest? Vertel ons je ervaringen. Ga je naar deze editie? Vertel ons welke sprekers jij zeker wilt bezoeken. Schrijf hieronder je reactie.

Deel dit artikel


2
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. Dankjewel Peter voor je reactie. Welke lezingen ga jij zeker bezoeken?

  2. Top! Voor de 3de keer aanwezig en kijk er weer hard naar uit. Zo’n dag gaat razendsnel voorbij omdat het zo boeiend en ontspannend is. Proficiat om zo’n mooie dag elke keer weer te organiseren! ! ! Groeten uit Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *