HOME < INSPIRATIE < INTERVIEWS
Interviews

Interview Arnout Tessers

Fotograaf Henri van Vliet stelt 12 vragen aan een natuurfotograaf.
Hij benadert hiervoor vooral fotografen die nog niet echt bekend zijn bij het grote publiek, zich nog net onder het maaiveld begeven misschien, maar zijns inziens wel opvallend goed bezig zijn en daarom wel wat aandacht verdienen.

Interview Arnout Tessers
Fotograaf: Arnout Tessers

Wie ben jij, en waarin onderscheid je je van andere fotografen ?

Ik ben Arnout Tessers en woon op het schitterende eiland Goeree-Overflakkee. Het liefst struin ik door natuurgebieden. Het gaat bij mij echt om de natuurbeleving. Ook ben ik projectmatig bezig omdat het gewoonweg betere resultaten oplevert. Ik ben nu met iets bezig waarbij ik een wildcamera gebruik, om zo het gedrag van de dieren beter te doorgronden, hetgeen leidt tot een beter eindresultaat. Ook zie je ter plaatse de diversiteit beter, wat weer voor nieuwe inzichten zorgt. Wat mij onderscheidt is dat de foto’s bijna niet nabewerkt zijn. Hierdoor zijn de foto’s  zo puur mogelijk. Tot voor kort fotografeerde ik uitsluitend in jpg en gebruikte ik een basis fotobewerkingsprogramma. Zo leer je echt het maximale uit je camera te halen. Neem gerust eens een kijkje op arnouttessers.nl of like mijn facebook pagina

Welke foto van jou ken ik waarschijnlijk?

Het was vrijdag 13-01-2017. Weersverwachting; storm sneeuwbuien. Ja, dan ga je de uitdaging aan om in een tentje in het bos te gaan slapen in de hoop met wat mooie foto’s thuis te komen. Op weg naar de Veluwe werden we uitgenodigd om een hapje mee te eten en ja hoor, Henri was ook van de partij. Vandaar dat je deze foto moet kennen.

Wat is je favoriete onderwerp ?

Nachtfotografie. Na een dag werken in alle rust en stilte bezig zijn. Dat is echt genieten. Soms gebeuren er ook rare dingen.

Wat staat er al jaren bovenaan jouw bucketlist ?

Een uil in de boom bij nacht met maanlicht.Van wie krijg je (opbouwende)kritiek op je foto’s ?

Van Jacob Kaptein, waar ik veel aan te danken hebt. Hij heeft me onder andere geleerd om anders naar een foto te kijken, bijvoorbeeld naar compositie en storende elementen.

Welk onderwerp binnen de natuurfotografie ga jij nooit fotograferen, en waarom niet ?

Zeg nooit nooit, maar om op een rijtje te gaan staan om een edelhert of een vogel te fotograferen, dat gaat mij een stap te ver. Ook al kan ik me voorstellen dat het voor de sociale contacten heel leuk is. Onderwerpen sluit ik niet uit, wel de situatie hoe de foto genomen word.

Welke (type) foto ben je beu ?

Natuurfoto’s die te veel bewerkt zijn. Zelf vind ik dat niet bij natuurfotografie passen. Aan de andere kant is fotografie een vorm van kunst dus doe wat je leuk vind.

Ik zeg f22 , wat zeg jij ?

Zon als ster. F22 kan heel mooi zijn maar in de meeste gevallen is het niet nodig en gaat het ten koste van de kwaliteit.

Welke fotograaf inspireert je op dit moment het meest ?

Michel du Oultremont. Zijn foto’s zijn echt geweldig. Zijn laatste boek is adembenemend.

Wanneer moest je echt afzien voor het plaatje ?

Afzien is voor mij als ik lang stil moet zitten om het juiste plaatje te maken. Dat gebeurt natuurlijk regelmatig.

Welke foto vormt momenteel je bureaublad ?

Deze foto van mijn dochter. Ze gaat elke maandag mee de natuur in en ze is natuurlijk regelmatig mijn onderwerp. Dat word nog wennen straks als ze naar school gaat.

Welke vraag mis je in dit vreemde lijstje ?

Wat zou je nog willen uitbreiden aan je fotografieapparatuur? Zoals je weet blijft er altijd wat te wensen over.

Deel dit artikel


1
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. Leuk portfolio en verhaal, Arnout! Prachtige foto van je dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *