Menu

Onderdeel van Pixfactory

Boekrecensie: Wild van Europa

Wouter Pattyn maakte eerder adembenemende boeken over de natuur in België. In ‘Wild van Europa’ verlegt hij letterlijk en figuurlijk zijn grenzen. Het boek neemt je mee op een ontdekkingsreis naar 12 gebieden in 10 landen. Op de schaal van geheel Europa is dat natuurlijk maar beperkt. Zie het daarom als een vertrekpunt naar meer!
Cover wild van europa
binnenwerk wild van europa
IJsland. In het boek vind je bij ieder gebied meerdere spreadvullende foto’s.

Wouter Pattyn laat met dit boek zien dat hij een echte alleskunner is. Imposante landschappen worden afgewisseld met spectaculaire diersoorten en verfijnde details. De foto’s zijn stuk voor stuk prachtig; je nieuwsgierigheid naar de opgenomen gebieden wordt zeker gewekt! Naast een goede fotograaf, blijkt Wouter ook te beschikken over een vlotte pen. Het boek leest heerlijk weg met nuttige informatie en soms een vleugje humor.

“Daar sta je dan, op een van de allermooiste plekken van deze aardbol. Eén dag rijden tot Noord-Denemarken en drie dagen dobberen op een voor mijn maag véél te woelige zee hebben me tot hier (IJsland, red.) gebracht. Terwijl ik mijn busje keurig van de boot rijd, overvalt me het gelukzalige gevoel dat dit wel eens een van de meest memorabele reizen van mijn leven zou kunnen worden. Een knoert van een zeearend cirkelt ondertussen als een vliegende deur boven mijn hoofd en zet dit idee extra kracht bij. Niet veel later bezorgt een huilende ijsduiker me kippenvel. Mocht ik nu al huiswaarts moeten keren, dan zou mijn trip nog niet eens slecht zijn bevallen. Maar het is nog maar een begin.”

binnenwerk wild van europa
Julijske Alpe. Ieder gebied start met een eerste kennismaking in de vorm van leuk geschreven persoonlijke anekdotes.

Kriskras door Europa

In het boek reist Wouter kriskras door Europa, met bekende en onbekende pareltjes. Als echte Lage-Landenfotograaf doet het mij goed dat Nederland en België in dit boek niet ontbreken met de Hoge Venen, de Veluwe en de Zeeuwse delta, stuk voor stuk Europese topnatuur. Je hoeft dus niet altijd ver weg! Wel verder weg zijn Suðurland (IJsland), Indre & Creuse (Frankrijk), Julijske Alpe (Slovenië), Innlandet en Finnmark (beide Noorwegen), Lapin Maakunta (Finland), Podlaskie (Polen), Las Extremaduras (Spanje) en Highlands (Schotland). Bij ieder gebied noemt wat enkele praktische tips en concrete locaties (inclusief coördinaat). Zo lees je bij het gebied Indre dat het bezoekerscentrum La Maison du Parc het vertrekpunt vormt voor verkenningen in het gebied, dat er een goed netwerk aan fietspaden te vinden is, dat gemeentelijke campings aangenaam en betaalbaar zijn en dat het voorjaar de beste periode is om dit gebied te bezoeken. In Podlaskie mag je onder andere Brzeziny Kapickie (topplek voor het spotten van zoogdieren), Gredy Bog (interessante wandeling door bos, duinen en moeras met kans op eland en korhoen) en Brzostowo (prachtige plek voor zonsopkomsten en -ondergangen) niet overslaan.

binnenwerk wild van europa
Praktische tips voor een bezoek aan een gebied, hier de Indre.
binnenwerk wild van europa
Concrete hotspots ontbreken evenmin.

Over “Wild van Europa”

Mooie fotografie vraagt om een vormgeving die ten dienste staan van de foto’s en goed drukwerk. Dat is bij beiden dik in orde. De vormgeving is rustig en eigentijds. Door het goede drukwerk komen de kleuren en details prachtig uit. Ook de (voor drukkers altijd lastige) egale delen zien er perfect uit.

binnenwerk wild van europa
De Zeeuwse Delta, fijn dat er ook gebieden in staan uit de Lage Landen.

Wild van Europa is geen reisboek dat je de wegwijst naar al het moois dat de Europese natuur te bieden heeft. Het is een bundeling van enkele favoriete gebieden van Wouter. Maar die gebieden zijn dan uiteraard niet toevallig favoriet, ze zijn stuk voor stuk paradijsjes voor iedere natuurfotograaf. Het boek zal dus zeker menig fotograaf zeker een nieuwe dosis inspiratie bezorgen. Warm aanbevolen dus dit fraaie boek!

binnenwerk wild van europa
Wouter switcht zonder probleem van landschap naar details, wildlife of vogels; de foto’s zien er allemaal even verzorgd uit.

Specificaties

Pagina’s: 256
Afmetingen: 28,5 x 22,5 cm
ISBN: 9789401487313
Prijs: € 39,99

binnenwerk wild van europa
In ieder gebied wordt daarnaast een soort of landschapstype uitgelicht. Dit is onmiskenbaar Finland.

 

 


In Wild van Europa neemt natuurfotograaf Wouter Pattyn je mee naar enkele tot de verbeelding sprekende natuurgebieden op het Europese continent. Al meer dan 25 jaar zwerft Wouter rond in Europa op zoek naar fascinerende natuur en betoverende landschappen.

De zoektocht naar sfeer, licht en natuurbeleving is hierbij zijn grootste drijfveer.

Klik hier voor meer informatie over het boek en om het te bestellen.

 

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: