HOME < IN DE ZOEKER < SOORTEN
IN DE ZOEKER

Pestvogel

Vroeger dacht men dat deze mooie vogel de pest veroorzaakte. Inmiddels weten we beter. Aan dit misverstand heeft deze vogel echter wel zijn bijzondere naam te danken. Pestvogels zijn vogels met een invasie-achtig voorkomen. Dat betekent dat het voorkomen zeer onregelmatig is. Ze zijn er ‘en masse’ of ze zijn er niet.

Pestvogel
Vanaf de herfst kun je in ons land pestvogels verwachten.

Als er pestvogels worden gemeld kun je in je eigen woonwijk op zoek naar pestvogels. In veel tuinen staan besdragende struiken en pestvogels zijn er dol op. Uiteraard kun je ook je waarnemingen ‘consumeren’ van websites als waarneming.nl of dutchbirding.nl. Vaak zal je je pestvogels dan moeten ‘delen’ met andere fotografen. Dat vermindert je kans op een unieke foto.

Fototips

Pestvogels zijn over het algemeen gemakkelijk te fotograferen, omdat het tamme vogels zijn. Toch is het niet altijd even gemakkelijk een goede foto te maken. De achtergrond is vaak wat onrustig, bijvoorbeeld door takken of je ziet een huis in de achtergrond. Dat is meestal niet fraai. Als je maar genoeg energie stopt in je onderwerp doen er zich genoeg goede kansen voor.

Verspreidingskaart

Verspreidingskaart waarneming.nl

Meer weten?

Waarneming.nl

Sovon

Wikipedia

En dan nog dit!

Pestvogels hebben een grappig geluid, een fijn trillertje. Als je dit geluid ‘paraat’ hebt, dan kun je op die manier zelf pestvogels vinden, bijvoorbeeld op de fiets.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *